Vodní gril
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 94.12 (?) 7.9.2009 21:25
Lavor plním zásadně plný, aby všechen tuk kapal do vody a ne na jeho rozpálené okraje Pomáhám si rychlovarnou konvicí, výrazně to zkrátí dobu rozehřívání grilu.
Zajímavý je údaj o smrkovém dřevě. Nezkusil jsem to, ale věřím, že to šťavnatouzené chutnalo dobře. I když ortodoxní uzenáři by asi protestovali.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.137 (?), 8.9.2009 20:48
Vaše příspěvky jsou velmi zajímavé.Chtěl bych se zeptat jestli při grilování na vodním grilu při použití vody je poklop nasazený na středním tělese grilu.Nebo se griluje bez poklopu a ten je používán jen pro uzení.Chtěl bych si tento gril zakoupit a zatím sbírám informace.Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 94.12 (?), 9.9.2009 10:45
Na vodním grilu jsem griloval pouze s poklopem, snímám jej pouze při potírání masa. Jestli to lze i bez poklopu, nevím, asi by to nebylo ono.
Co se týče smrkového dřeva. Negriloval jsem na něm a ani to nechci zkoušet. Nicméně, mnohokrát jsme v mládí opékali nad ohněm buřty, či upytlačené ryby. Topilo se tím, co bylo při ruce, vesměs jehličnatým. Doba přípravy ve vodním grilu se až tolik neliší. Soudím, že velkou roli hraje, kolik pryskyřice konkrétní dřevo obsahuje.
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.137 (?), 9.9.2009 21:35
Shodou okolností jsem byl u kamaráda, který tento vodní gril má krátce a moc nám grilování nešlo.Zkoušeli jsme grilovat, ale dosáhli jsme teploty pod víkem 80-100°C, víc to nešlo, což je pro grilování asi málo..Topili jsme bukovým a dubovým dřevem nasekaným na drobno-větší třísky.Prosím o radu při jaké teplotě grilujete, jak dlouho a jak teplotu pro grilování nejlépe dosáhnout.Maso pro grilování jsme měli na roštu v horní třetí časti grilu pod poklopem a výsledek nic moc.Uzení bych viděl bezproblémové při teplotě kolem 70-80°C, ale to je na delší dobu.Jde mně o grilování př. "steaků".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.137 (?), 10.9.2009 16:33
Dobrý den, můžete mně prosím napsat při jaké teplotě jste griloval.Předpokládám, že nádobu s vodou jste měl dole a na držácích v nejvrchnější časti grilu rošt s grilovaným masem a nad tím poklop.Já totiž dostanu teplotu max na 100°C a to se mně zdá málo.Někde se píše o teplotě 200°-250°C pro grilování.Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|