Vodní gril
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.81 (?), 5.4.2007 10:21, zobrazeno: 144164x
Na stránkách hobbyzahrada jsem narazila na vodní grill na zahradu. Nemáte s tím někdo zkušenost nebo aspoň názor na toto grilování? Díky
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.162 (?), 5.4.2007 16:52
Máte na mysli patrně gril, jehož rošt je otáčen silou vodního proudu. Viděl jsem to v zahradní restauraci v Bulharsku. Kdysi před lety v ABC vyšel návod na pohon elektrickým proudem z dynama poháněného vodním proudem. Proč ne, máte-li kutila, který si s tím vyhraje .
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.81 (?), 8.4.2007 16:28
Tak to tedy určitě není vámi uváděný vodní grill. V tomhle grilu se normálně topí dřev.uhlím apod., ale šťáva z grilovaných pokrmu nestéká do ohně, ale do nádoby s vodou, která je pod roštem. Shora je to přikryté takovou "kopulí". Princip je jako u ostatních grilů, rozdíl je pouze v té nádobě s vodou - tudíž asi zdravější? Myslela jsem, jestli tento gril někdo nemá, případně, jak je s ním spokojen. Možná to je novinka, sezona teprve začíná, tak snad se něco dovím pozdějí. Díky moc D.
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.4 (?), 16.5.2007 5:43
Něco na tenhle způsob otec vytvořil. Rozhodně to není klasické grilovaní, je to v podstatě uvařeno v páře a přičmoudlé kouřem z ohniště. Ke konci se to myslím dodělávalo bez vody, nebo otevřené, už nevím. Žádná křupavá kůrčička atd...:-(
Je to cca 4 roky co to módně proletělo, takže jen co si vzpomínám -moc mě to nezaujalo. Rodičům to stojí na terase -sedá na to prach. Musel bych se poptat. Není to 100% kritika, prostě mám rád klasiku, někdo z toho může být unešený, ale mě to neomráčilo :-) A.Z
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.162 (?), 16.5.2007 5:59
To, co nazýváte "vodním grilem" tedy princip odkapávání tuku na vodní hladinu mají ty nejlevnější elektrické grily prodávané každoročně v Makru za pár stovek . Hladina je umístěná pod topným tělesem. Účel , který sledujete ( aby tuk nekapal do ohně) ale s vodou nemá nic společného . Vy hledáte gril s topením z boku a tuk, šťáva odkapává do nádobky pod masem . Tyto grily jsem videl zaprášené v OBI, nikdo je nekupoval ( na tento způsob je třeba víc dřevěného uhlí). Jiné varianty jsou na internetu, kdy některé modely grilů s poklicí můžete přestavět také na variantu grilování z boku nebo dovéz z dovolené - ve Francii se tento způsob grilování často používá.
|
|
|
|
|
|
|
host - 202.106 (?), 8.6.2007 9:42
Dobrý den,
vodní gril mám už asi 4 roky, musím říci, že moje zkušenosti se neshodují sezkušenostmi ostatních, kteří na Váš podmět reagovali. Zatím jsme neměli jedinou návštěvu, která by nebyla nadšena pokrmy z vodního grilu. Nevím, zda to je způsobem grilování, nebo tím, že jsem si na rozdíl od ostatních koupil nějaký jiný výrobek. Křupavou kůrčičku mám skoro vždycky. Jednou jsem to dokonce z nepozornosti i připálil - to však byla ale výjimka - moc jsem přiložil, odešel,... Griluji nejen kuřecí, vepřové, skopové steaky, ryby, mleté maso, ale i zeleninu,...Stejně tak celé kuře, nebo vepřové koleno (to většinou bez kosti), prakticky snad vše co se dá grilovat. My opravdu spokojeni jsme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 196.83 (?), 1.8.2008 13:56
Vodní gril (VOGR) vyrábí česká firma. Nedávno jsem ho zakoupila přes internet (stojí 4300,-Kč), přímo od výrobce. Poslali ho obratem na dobírku-pečlivě zabalený+návod k obsluze+knížka receptů. Dopravu ani balné neúčtovali. Před prvním použitím jsem postupovala přesně podle návodu k obsluze. Jedná se o vypálení přepravní barvy z ohniště, kdy je třeba vyndat lavor, rošt i poklop. To je velmi důležité, a pak už se může grilovat. Spotřeba dřeva je velmi malá, grilovaný pokrm má vynikající vůni i chuť. Já jsem nedávala pokrm přímo na rošt, ale na děrované al. tácky, určené pro grilování. Tím zůstal rošt čistý a do vody odkapalo minimum tuku. Jsem s tímto výrobkem velmi spokojena.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 196.83 (?), 1.8.2008 14:32
Výrobcem tohoto grilu je česká firma LIMES s.r.o.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 47.108 (?), 16.8.2008 9:50
Nám vodní gril koupili rodiče na Vánoce. Objednali přes internet. Grilovali jsme už v lednu. je to nerezová široká roura na nožkách, dole je topeniště, kde se topí dřívím, nad ním je zavěšen kovový lavor s vodou a teprve nad ním je rošt, na kterém se pokrmy grilují, navrchu je vypouklá poklice.. Je to zdravé, protože tuk nekape přímo do ohně a nepálí se, maso se dobře upeče, chuť je něco mezi vyuzeným a ugrilovaným, je to výborné, navíc je možné upéct celé nenaporcované kuře a taky se grilované pokrmy nemusí otáčet.. Grilovali jsme často i v zimně, když mrzlo, protože když jsme zatopili a oheň byl akorát, mohli jsme jít klidně domu a maso se peklo samo, aniž bysme ho museli stále otáčet a hlídat. Zkusili jsme i zeleninu a dobře se upekly i celé brambory ve slupce. Rozhodně to všem doporučuju. Výrobce si nepamatuju, musela bych pohledat papíry, ale na internetu to jistě najdete.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|