V létě se neudí?



jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 242.101 (?)
30.6.2010 10:48

V létě poměrně často vyrábím klobásky. Maso se nenakládá dlouho a nebývá problém s uskladněním.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Jerži - (1) - 45.134 (?), 29.6.2010 20:14, zobrazeno: 25339x

Zdravím všechny kutily i udiče.
Měl bych otázku. Dostalo se ke mě, že se v létě neudí. Tak jestli s tim má někdo nějakou zkušenost. Nebo jestli to je nějký nesmysl. Děkuji všem

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 81.81 (?), 29.6.2010 20:40

Je to nesmysl.
Některé maso - třeba ryby - se udí prakticky jenom v létě.

      
Fíček - (15) - 168.21 (?), 29.6.2010 21:09

Udí se i vlétě, ale maso, které máte naložené, do uzení Vám nesmí projít teplem nebo se nějak ohřát.Zpracovávat se musí (pokud můžete) při stejné teplotě, jak bylo naloženo,to je chladné

         
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 238.24 (?), 29.6.2010 21:33

Do doby, než vyuzené maso vychladne, doporučuji ho ochránit velmi pečlivě hustou sítí, nebo čímkoliv prodyšným, ale tak, aby se k masu nedostaly mouchy. Po vychladnutí bych ho dala preventivně do mrazáku. Jinak už po týdením skladování vyuzeného masa v lednici by se v něm mohly prohánět červy jak palce .

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 81.81 (?), 29.6.2010 22:00

Udíval jsem v létě poměrně často. Maso nenakládám tak jako v zimě, nemám větší, dostatečně chladné prostory. Solím nástřikem a maso nechám ve sklepě odležet jen do druhého dne. Maso k uzení dál chladné nezpracovávám, a naopak je před uzením zahřeju - obvykle v horké vodě. Vyuzené maso v pohodě vydrží v lednici 2-3 týdny bez jakékoli újmě na vzhledu či chuti. Na delší skladování je jistě lepší mrazák, třeba ale vědět, že tuk v mase se nezmrazí a tudíž není dobré ani v mrazáku skladovat tučnější uzené příliš dlouho.

            
Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 29.6.2010 22:36
Každoročně dvakrát za léto udíme, ale problém s mouchami, ev. červy, nemáme. Možná proto, že maso necháme vychladnout v průvanu venkovského stavení. V lednici vydrží alespoň dva týdny, za tu dobu se sní. Je ale pravda, že se říká, že do zimní slaniny se mouchy nedají nikdy, do letní vždycky. A že dřív visela slanina na hambalkách od zimy skoro do podzimu.Šetřilo se s ní. Sádlo z ní kapalo, ale mouchy si jí nevšimly. MH
               
host - 129.96 (?), 30.6.2010 9:26

Na neděli chystám uzení makrel. Už se těším. Taková čerstvě vyuzená voňavá makrelka, to není jako z hypermarketu.

                  
jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 242.101 (?), 30.6.2010 10:48

V létě poměrně často vyrábím klobásky. Maso se nenakládá dlouho a nebývá problém s uskladněním.

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 30.6.2010 14:42

Jestli si chcete na uzených makrelách skutečně pochutnat a není Vám líto vyšší ceny, kupte a vyuďte čerstvé - chlazené. Rozdíl je překvapivý.

                     
host - 129.96 (?), 30.6.2010 14:47

Je mi líto vyšší ceny. Věřím Vám. Ovšem i tak si na nich skutečně pochutnám.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika