Uzený kapr



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?)
29.5.2017 8:33

Rybinou bývá cítit obvykle ryba, která není příliš čerstvá. Je možné, že lák byl málo slaný a ryba nebyla naložena v dostatečném chladnu. Udil jsem ryby nasucho i z láku a výsledek byl dost podobný. Oproti masu a klobásám se musí ryby trochu přesolit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 29.5.2017 8:33

Rybinou bývá cítit obvykle ryba, která není příliš čerstvá. Je možné, že lák byl málo slaný a ryba nebyla naložena v dostatečném chladnu. Udil jsem ryby nasucho i z láku a výsledek byl dost podobný. Oproti masu a klobásám se musí ryby trochu přesolit.

                     
host - 47.14 (?), 13.11.2021 21:22
Zdravím všechny uzenáře. Já kapra očistím nakrájím na podkovy a dám na 24hod.do mléka.Druhy den kapra vyjmu oplachnu z mléka a naložím do láku na 24hod.Lák si zvolíte podle sebe.Ja dávám sůl a česnek.Udim jen do 70c. Na bláboly horká nebo studená voda nebo vařit klobásy nebo maso před uzením bych se vydlabl.Nezazil jsem že by tyto postupy praktikovali naši předci.
                     
host - 236.1 (?), 13.11.2021 23:25

Naši předci určitě neudili pilinami rozehřívanými elektrickou spirálou s termostatem. Znamená to snad, že je to špatně?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika