Uzený kanec



host - 20.197 (?)
15.2.2021 16:29

Divočáka jsem udil, ale mladého pouze jen bůček a žebra a bylo to vynikající maso bylo štavnaté a měké jako vepřové.Vůbec bych se toho nebál.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 28.22 (?), 13.3.2013 7:34, zobrazeno: 21948x

Dobrý den, nemá někdo zkušenost s uzením divočiny (kance)???

   
host - 226.182 (?), 13.3.2013 16:38

Dobrý den, já osobně bych koupil bůček a udělal klobásky.Podle mého názoru bude vyuzený kanec dost suchý.rpstylle@seznam.cz

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 13.3.2013 17:35

Kance jsem nikdy neudil. Občas dostanu kus divočáka, ale bývá to nejčastěji lončák nebo sele. Nemyslím si, že by vyuzený byl sušší než vepřový kotlet či kýta, spíš bych se bál, že maso staršího kance bude tužší.

      
host - 149.249 (?), 20.2.2014 16:11

Jedl jsem jednou uzeného kance, kterého soukromě připravoval jeden starý šéf kuchař na chalupě.

Mohu otevřeně říct, že jsem nic lepšího nejedl.Masa bylo měkunké a štavnaté. Podruhé jsem jedl uzeného kance na mysliveckém plese.Maso bylo tvrdé, suché a mělo nepříjemný odér. Tím chci říct, že vše se dá kvalitně připravit, ale musí se to umět.

   
host - 216.226 (?), 13.3.2013 17:47

Kanec, tedy pokud je to dospělý samec, bude především strašlivě smrdět.

      
host - 10.238 (?), 15.5.2013 11:20

Slyšeli jste někdy o parazitovi Trichinella spiralis? Hojně se vyskytuje v mase divokých prasat, je snadno přenosný a člověka. Nákaza je velmi bolestivá až smrtelná. Proto prosím nikdy nejezte nedostatečně tepelně upravené maso z divočáka pokud přesně neznáte jeho původ a výsledek povinného veterinárního vyšetření.

         
host - 126.15 (?), 3.6.2013 10:54

Prosím, nestrašte tady čtenáře. Svalovec, neboli Trichinella spiralis se vyskytuje u divokých prasat velmi vzácně a nikoliv hojně. Jedná se skutečně o nebezpečného parazita, nicméně každý, legálně myslivcem ulovený kus je VŽDY a povinně vyšetřen. Lovím 20 let, ale nikdy jsem neslyšel, že by někdo měl pozitivně vyšetřený kus. Poslední nakažený člověk byl v 50. letech minulého století. Navíc by měla stačit ke zničení parazita teplota již okolo 50-ti stupňů. Rovněž nepřežívá 14-ti denní zamražení masa. Údajně ani naložení. Osobně bych ale maso převařil.

            
host - 10.238 (?), 10.6.2013 14:25

Neměl jsem v úmyslu někoho strašit. Jen když si tady pročtete pár témat o uzení při 30° a tak dál, myslím že je dobré aby se to vědělo. Maso na uzení asi nikdo mrazit nebude. Že nepřežije 50° je teorie. Jistota je 80° po dobu alespoň hodiny aby tato teplota byla opravdu i uvnitř masa. 

Že se nákaza neobjevuje je pravda. Na druhou stranu neznám myslivce kterého by někdy napadlo divočáka udit. Nelovím tak dlouho jako vy, a navíc v honitbě kde se černa vyskytuje naprosto minimálně. Ale představa, že každý ulovený kus (ať už legálně nebo jakkoliv jinak) je vyšetřen tak jak má být, je bohužel mylná...

               
host - 41.2 (?), 23.9.2015 8:59

Představa, že je vyšetřen každý kus jak má být, že je mylná??? Tak to možná funguje ve vašem spolku. Já bych nevzal nevyšetřený kus do huby.

            
host - 20.197 (?), 15.2.2021 16:29

Divočáka jsem udil, ale mladého pouze jen bůček a žebra a bylo to vynikající maso bylo štavnaté a měké jako vepřové.Vůbec bych se toho nebál.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika