morrison - Stříbrný Zahrádkář (228) - 30.67 (?), 11.12.2011 6:57, zobrazeno: 11947x
Zdravím vespolek!
Mám problém s uzením, přesněji s teplotou. Udil jsem v této udírně mnohokrát, ale nyní se mi už třikrát za sebou dost nedaří. Zatímco minule jsem nebyl schopen snížit v udírně teplotu pod 80°C, právě teď se potýkám se zcela opačnou situací - nemůžu udírnu roztopit. Oheň v ohništi žhne (poleno hoří stejně dlouho jako obvykle), udírna je plná kouře, ale na kouřovodu v pohodě udržím ruku a teploměr přímo uprostřed nad vyústěním ukazuje kolem 30 stupňů :(
Přikládám i menší nákres. Je mi jasné, že přívod vzduchu do ohniště není ideální a nemám ani rošt, ale zase obvykle mívám problém spíš oheň utlumit a udírna by neměla mít moc dobrý tah, ne? Nebo mě napadlo, zda to nějak nesouvisí s počasím, zkrátka už se chytám všeho možného... A pro úplnost, topím jabloní a švestkou více než rok sušenými pod střechou, zkoušel jsem plně otevřený komínek pro větší tah (obvykle je zcela přiklopený), více polen najednou, už nevím.
Nenapadá vás někoho, co mám špatně, v čem by mohl být problém?
| |
|