Uzení masa
|
|
|
|
Radek.P - (36) - 183.41 (?) 16.12.2019 16:33
Zdravím, maso před uzením rozvlažit v teplé vodě 80C cca 45min.Prohřeje se celý kus masa a bílkovina v mase.Maso se pak do uzáku nedává studené a lépe jím prostupuje kouř.
Udím 45min.na 80C, pak na 60-70C cca 10-11hod.podle velikosti kusů masa.
Každá udírna se chová jinak.
Topím suchým bukem, který může být s kůrou.
rpstylle@seznam.cz
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 19.11.2019 12:19
Zdravím, já osobně dělám kusy 1-1.5kg.Maso udím 10-12hod při teplotě 60-70C.rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.137 (?), 22.11.2019 7:42
Zdravím.
Chci se zeptat, Kolik máte cílovou teplotu uvnitř masa? B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 22.11.2019 11:22
Zdravím,
cílovou teplotu uvnitř masa Vám neřeknu.Nikdy jsem ji neměřil a myslím si že ji neměří žádný domácí uzenář.Že je maso hotové poznám podle barvy, rozkrojením a ochutnávkou.rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.130 (?), 15.12.2019 20:08
Ahoj všem.
Vše tu pročítám, jakožto začínající amatér, co by se rád dopracoval ke slušnému výsledku.
Mám naloženo cca 12kg, vetsinou bucek + kousek krkovice.
Cca po 1kg kouscich, jen sul+ nekde cesnek, nekde ne. Inspiroval jsem se formou nalozeni nasucho, do vakua.
Ted badam nad tim, jak po cca 20 dnech nalozeni vlastne udit.
Nekde ctu: ohrivat pred uzenim ve vode, ususit a udit. Nebo jen oplachnout, osusit, ohrat na pokojovou teplotu pres noc, a dat do udirny...
Priklanel bych se pro druhou variantu. A dal... Bylo mi porazeno udit cca 3hod na 80st.C a pak cca 9h do 60st.C.
Chtel bych docilit uzeneho, ktere bude stavnate... Poradite mi?
Moc dekuji..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 16.12.2019 16:33
Zdravím, maso před uzením rozvlažit v teplé vodě 80C cca 45min.Prohřeje se celý kus masa a bílkovina v mase.Maso se pak do uzáku nedává studené a lépe jím prostupuje kouř.
Udím 45min.na 80C, pak na 60-70C cca 10-11hod.podle velikosti kusů masa.
Každá udírna se chová jinak.
Topím suchým bukem, který může být s kůrou.
rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
AldaTreb - (8) - 63.130 (?), 16.12.2019 20:44
A tim rozvlazenim se neztrati zadna chut?
Porad si myslim, ze to bude vymachany maso ve vode...
Jak kdybych zacal varit vyvar 😉
A to date maso do vlazne vody, a prihrivate az na tech 80st. A pak drzite 45min.?
Jakou ma pak maso strukturu?
Neni nejaka foto?
Deekuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.41 (?), 17.12.2019 11:15
Zdravím, žádná chut' se neztratí a maso nebude vymáchaný ve vodě jak píšete.Do velkého kastrolu dám teplou vodu, vložím maso a ohřeji na 75-80C.Nechám rozvlažovat cca 45min.Maso po rozvlažení má tuhou strukturu, není uvařené jak si asi myslíte.rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|