Uzení masa



host - 92.46 (?)
4.1.2017 18:52

...a také se hodí na páratka...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 111.8 (?), 20.1.2019 18:01

Třešen' vůbec nevhodná na uzení není.Pokud jsem třešen' měl tak jsem na ní udil.Bohužel se nedá tak lehce sehnat jako buk.rpstylle@seznam.cz

                     
host - 14.195 (?), 22.12.2020 18:17

Dub musí být vysušený. Nasekat na polena, naskládat na hromadu a sušit min 3 roky. Semtam hromadu v létě prolít vodou ať se zbaví tříslovin. Do udírny samosebou bez kůry. Udím na něm a nedám na něj dopustit. Dub má hodně tříslovin a proto se musí dlouho sušit a prolévat vodou. Pokud budete udit dubem bez tohoto postupu, méně než 3 roky schnoucím, bude maso nahořklé.

                     
host - 214.246 (?), 22.12.2020 19:54

Tak proč bych se s tím dubem měl vlastně zabývat?To jsou hrozné rady. Budu 3 roky polivat dub abych s nim mohl udit. Seženu kolečko buku nebo jiného ovocneho dřeva, případně vyměnim. To je moc jednoduché? No je.

                     
host - 236.1 (?), 25.12.2020 11:53

Polévání duového dřeva je naprostý nesmysl. Za prvé to vůbec není třeba, mnozí, včetně mě udí dubem a maso vůbec hořké není. Za druhé, myslet si, že poleváním vymyjete třísloviny zevnitř polena, je iluze. Dubové dřevo není molitan.
   Je-li maso hořké, je ba vině špatné uzení, zejména dehtování, ne dřevo.

                     
host - 195.71 (?), 3.1.2017 18:38

Dub v žádném případě hořký není a běžně se s ním udí.

                     
host - 92.46 (?), 4.1.2017 18:52

...a také se hodí na páratka...

                     
host - 135.238 (?), 10.12.2021 19:39

Nemate pravdu ohledně dubu

                     
host - 143.215 (?), 31.3.2015 14:21
To vypadá, že host 227.2 myslel Pragandu. Zh.
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 19.12.2011 14:21

Pravděpodbně s tím teď už nic neuděláte, maso se uzavřelo a nějaké opravování nemá cenu. Jestli je prouzené až do středu, není problém. Pokud ne, zkonzumujte jej rychleji. Budete jej muset před jídlem vařit, ale to se u selského uzeného dělalo vždy. Nemáte záhadnou hmotu plnou žetatiny z hypermarketu, ale domácí uzené.

                  
skopous - (12) - 153.238 (?), 20.12.2011 17:10

 Tak přidám ještě jeden poznatek... v udírně bylo asi 12 šrutků masa z toho jich asi polovina byla dobrých a zbytek bylo těch tuhých nedodělaných a bylo jedno jestli to byl bůček nebo něco libovějšího. Je možné že to bylo masem? Protože všechny byly v jednom nálevu a stejně dlouhou dobu akorát to bylo kupováno ve třech řeznictvích...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika