Uzeni bucek



host - 9.135 (?)
6.12.2016 22:21

Je možné, že používáte nějaký svůj speciální postup solení. Pak ale nehledejte pomoc tady, když jste zapomněl, jak jste to minule dělal. Diskutující to nevědí, pod ruce vám nekoukali. Obvykle se diskutují jen obecně známé postupy. Z toho taky vychází moje i jiné rady.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 9.135 (?), 6.12.2016 22:21

Je možné, že používáte nějaký svůj speciální postup solení. Pak ale nehledejte pomoc tady, když jste zapomněl, jak jste to minule dělal. Diskutující to nevědí, pod ruce vám nekoukali. Obvykle se diskutují jen obecně známé postupy. Z toho taky vychází moje i jiné rady.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 6.12.2016 22:26

Pokud se maso nepřesolí (obávám se že ano) pak bude osmoticky pořádně vysušené, bez šťávy. Výhodou solení nástřikem je m.j. to, že šťávu z masa neodvádí, nýbrž dodává.

                     
host - 114.253 (?), 21.12.2016 12:29
Tak jak dopadlo to masíčko? Jestli jste to solil 7 kg masa na kilo soli tak jste to maso musel nechat ležet v té soli nebo obalit jak řízek a zbytek soli nechal, ale pak vám sůl zůstala a je to maso v pořádku, protože když vtírám podle receptu 15-25 g soli na kilo masa, tak víc soli ani vetřít nejde, zbytek soli přihodím k masu. Pak to zaliji převařenou vychladlou vodou a je to...
                     
BIMBOTOM - (29) - 41.194 (?), 21.12.2016 17:51

Ahoj všem, dnes jsem testnul a rozřízl jsem bůček abych zjistil jak je na tom, zdá se mi že by to mohlo býti dobré, v pátek chci udit.tak prosím o reakci zda je dostatečně naloženo.Díky za reakci.


                     
host - 114.253 (?), 21.12.2016 19:03
Podle fota vám nikdo nepomůže.Doba naložení a kolik soli na kg masa...
                     
BIMBOTOM - (29) - 41.194 (?), 21.12.2016 19:39

nasolení na sucho jsem pouzil 22g na kilo, na lak 7litru 280g solici smesi, doba nalozeni dnes je to 22dní

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 21.12.2016 20:18

Já to maso, nasolené 2 hmotnostními procenty soli zalévám taky převařenou vodou - rovněž se 2 procenty soli.  Předpokládám, že tak vznikne jakýsi rovnovážný systém, kde lák masu žádnou sůl neodebere ani navíc nedodá.

                     
host - 168.31 (?), 10.1.2017 17:59

v com je zasadny rozdiem pri kombinovanom soleni najprv nasucho a potom lak alebo rovno maso do laku, mne maso z laku bez predosleho nasolenia nasucho prislo viac stavnate a este otazka ked prevarate vodu na lak nieje uz lepsie tam vyvarit aj koreniny?nebude to maso v takom naleve viac vonave?len ci nebude mat taky nalev tendenciu sa skor kazit?diki za odpovede

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 10.1.2017 22:56

Velký rozdíl v tom asi nebude, resp. tím menší, čím déle bude maso ležet v láku. Nasolení 2-3 dny nasucho patrně urychlí průnik soli do masa a taky z něj odvede přebytečnou vodu (možná proto ta menší šťavnatost). Já solení nasucho nahrazuji nástřikem. V zimě pak nástzřik doplním naložením do 2%ního láku, v létě rovnou udím.
   Koření je možné v slaném roztoku povařit. Já ale kromě česneku žádné koření na maso nedávám, chuť uzeného masa je optimálně vyladěná i bez něj. Víc kazit se lák s kořením nebude, nemá proč.

                     
host - 9.135 (?), 12.1.2017 8:30

Souhlas, myslím taky, že aroma koření se příliš neuplatní, musel by to být opravdu silný vývar. Druhak je pravda o té chuti. Špek se dá následně obalit v paprice, nebo v pepři.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika