Uzeni bucek



host - 9.135 (?)
5.12.2016 15:27

Choďte to co tři dny očenichávat. Pokud jste neuděal hrubou chybu a nevyleze nějak dramaticky teplota, nic se nestane. Nehrabejte se v tom furt, v polovině doby to přeložte, lák nechte stejný, když mu nic nebude. Při uzení si přivstaňte, trvá to dlouho a den je krátký. Nepřežeňe teplotu. Při uzení se nedá nic moc jiného dělat, pokud topíte ručně, musí se to pořád kontrolovat. Ať vám šmakuje.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
BIMBOTOM - (29) - 41.194 (?), 4.12.2016 7:55
Děkuji za reakci a rady.Uvidim co z toho vznikne.Chci se zeptat klobasky také děláte zda ano bylo by možné podělit se s postupem?Diky
                     
host - 9.135 (?), 4.12.2016 8:55

Podívejte se na Zahradu, budete to číst týden. Stejně by se to akorát opakovalo.

                     
host - 111.8 (?), 4.12.2016 9:09

Libové maso, hovězí,kon'ské, kýta atd.semelu na šajbě č.10mm.Tlusté bůček na šajbě č.8mm.Koření dávám na kilo masa 22g soli,1g moučkového cukru,2-3g pepře,1-1,5g ml.kmínu,0,4g majoránky.Česnek 6g, ale ten přidávám až do spojky (prátu).Každé maso (libové, tučné) dám zvlášt do nádoby a ke každému přidám polovinu koření.Propracuji a dám do plast.nádob tak aby v něm bylo co nejméně vzduchu.Uložím do lednice (3-5C) a nechám v ní na 3-5 dní.Po této době vyndám libové maso a 1/3 semelu 2x na šajbě č.2mm a přidávám ten česnek.Takto semleté maso dám do robota a přidám ledovou vodu, která je polovina objemu semletého masa.V robotu se maso s vodou propracovává cca 30-40min.než se spojí voda s tukem.Vznikne lepivá hmota spojka (prát).Takto vyrobený prát dám do zbytku libového masa a pořádně do sebe zapracuji.Na konec přidám tučné maso a jemně vpracuji k libovému masu.Narážím do vepřových sdíraných střev.Každou klobásku párkrát propíchnu jehlou.Dám na hůlky a nechám přes noc v chladnější místnosti.Ráno vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny na 45min.při 80C a pak na 60-70C na 4-6hod.Topím bukem a ke konci přidám pár větviček jalovce na vůni.At' se daří, uzení zdar rpstylle@seznam.cz

                     
host - 64.16 (?), 2.12.2019 17:38
Zdravím chci se jen zeptat a budu rád za každou radu.Nechal jsem řezníka naložit bůček a nějaká žebra a nechal jsem si to u něho vyudit. Jenže jak mi to přivezl tak maso je bez chuti jak by tam dal jen česnek a žádnou sůl.Neda se to jíst dá se to nějak napravit? Děkuji za odpověď.
                     
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 3.12.2019 10:18

Zdravím, podle mého názoru stím nic nenaděláte.Zkusit převařit v hodně slané vodě, ale sůl se asi nedostane dovnitř masa.rpstylle@seznam.cz

                     
host - 64.16 (?), 3.12.2019 19:06
Děkuji za info.uz jsem se ptal řezníků a řekli to samé.Dekuji.
                     
host - 111.8 (?), 4.12.2016 9:18

Bůček ve čtvrtek nastříknutý a včera vyuzený.rpstylle@seznam.cz


                     
BIMBOTOM - (29) - 41.194 (?), 4.12.2016 19:14

Tak dnes po 3 dnech suchého nasolení zalito lakem s kořením /bobkový list, jalovec, nové koření/ ted jen vyčkat do 23.12 a modlit se aby se nezvrhl lak.




                     
host - 9.135 (?), 5.12.2016 15:27

Choďte to co tři dny očenichávat. Pokud jste neuděal hrubou chybu a nevyleze nějak dramaticky teplota, nic se nestane. Nehrabejte se v tom furt, v polovině doby to přeložte, lák nechte stejný, když mu nic nebude. Při uzení si přivstaňte, trvá to dlouho a den je krátký. Nepřežeňe teplotu. Při uzení se nedá nic moc jiného dělat, pokud topíte ručně, musí se to pořád kontrolovat. Ať vám šmakuje.

                     
BIMBOTOM - (29) - 41.194 (?), 5.12.2016 15:31
Teplota by neměla kolisat mam to v lednici teplotu 1-4 stupně.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika