Uzeni bucek



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?)
22.11.2016 17:07

Teplotou uzení, délkou uzení, dobou naložení, způsobem naložení (nasucho x v láku).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 4.146 (?), 22.11.2016 16:59, zobrazeno: 123567x

Chtel bych se zeptat proc se da nektery bucek skoro namazat a nektery je tuhy je to teplotou uzeni?

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 22.11.2016 17:07

Teplotou uzení, délkou uzení, dobou naložení, způsobem naložení (nasucho x v láku).

      
host - 78.70 (?), 22.11.2016 17:55

Po zkušenostech kupuji bůčky nízké hmotnosti (vcelku) do šesti kg.Při stejném naložení i uzení jsou bůčky s vyšší hmotností vždycky tužší.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 24.11.2016 8:44

Při stejném naložení i uzení jsou bůčky s vyšší hmotností vždycky tuhší.

Je to logické, že menší kusy masa se proleží a proudí dřív než ty velké.  Bohužel vysoké bůčky se už skoro nedají koupit, slanina z nich byla nenahraditelná. Bůček běžně prodávaný, 3 cm vysoký, když se zbaví kůže a žeber, to je o něčem jiném.

                  
host - 168.31 (?), 24.11.2016 20:21

dnes som nalozil 10kil bočika zamerne kusy asi o vahe 700 gramov skor to presolim a pri rovnakom udeni to bude viac pachnut dymom ako dvojkilove kusy naco su vam velke kusiska kedysi som skusal aj take ale radsej mam tu prvu variantu, viktor

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 25.11.2016 6:39

Nejde o to, kolik kilo má kus, ale jak vysoký bůček je. Ty placaté jsou sice libovější, ale není to ono.

                     
host - 168.31 (?), 25.11.2016 17:23

miloši ja kozu nechavam davam prec len kosti riziko zasmradnutia este nikdy som na bokovine nedaval kozu prec pride mi to aj esteticky akesi ine ale tak kazdy ma ten svoj recept a postup, viktor

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 25.11.2016 18:27

Ano, kůži lze ponechat. Já bůčky udím bez kůže proto, že uzenou kůži vyhazujem, kdežto vařenou použijem do tlačenky, huspeniny aj. Bez kůže se taky uzené líp krájí.

                     
host - 45.254 (?), 25.11.2016 22:28

Ale taková odříznutá vyuzená kůže dá třeba zelňačce ten správný šmak.

                     
host - 168.31 (?), 29.11.2016 11:49

bokovinu nasolujem 10kil masa 5 litrov vody+0.5kg soli(z toho 200g rychlosol)doba nalozenia 14-21dni teplota 4-8 stupne nad nulou, bokovina mi pride akurat slana, chcel by som nalozit krkovicu ale dat soli len 2 percenta z hmotnosti masa a nalevu teda 10kil krkovice+5litrov vody+300g soli, nezkazi sa to pri tak slabej koncentracii?aka je tam hranicna teplota pri nasoleni?pri tak nizkej koncentracii si myslim ze zakladna podmienka doby trvania celeho nalozenie musi byt konstantna na 2-3 stupne maximalne nad nulou akekolvek presiahnutie tejto teploty i kratkodobo asi sposobi zvrhnutie laku, co si myslite?viktor

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika