Uzené z divočáka



host - 248.128 (?)
18.12.2011 21:43

děkuji, o prošpikování se ke mě info již dostalo... :-))  se zbytkem se se sousedem u plotu a společné slivovice domluvíme.. :-))  ještě jednou děkuji...

někdo psal o klobáskách..., lze připojit návod? postup?  i to je mořná varianta..  děkuji.. :-))

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 248.128 (?), 18.12.2011 19:07, zobrazeno: 40303x

Omlouvám se,  dostal jsem kýtu a přední nohu z divočáka.  První nápad byl naložit a vyudit.  Co myslíte? Lze nelze? Při hledání jsem se dostal na tyto stránky, ale vzhledem k časové tísni nestihnu přečíst diskusi, jestli se to někde řešilo.   Napovězte prosím.  Děkuji.

   
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 119.49 (?), 18.12.2011 19:23

Jestli Vám mohu říci svůj názor tak kupte stejné množství vepřového boku a udělejte klobásy. Jsou výborné.

Nechci vás podceňovat, ale pokud jste nikdy nenakládal a neudil zvěřinu nemuselo by to dobře dopadnout. Jedná se hlavně o nastříknutí masa a způsobu uzení.

           S pozdravem Milan Boštička

      
host - 248.128 (?), 18.12.2011 19:35

díky, právě před zvěřinou mě varovali.. :-)) proto ten dotaz.. :-)) a jestli to můžu rozšířit, co dál s těmi klobásami?   I to je řešení.. :-))  díky..

         
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 18.12.2011 19:49

Sníst, zavařit, zamrazit. V tomto pořadí to upředňostnuji já. Čerstvé jsou super, zavařené jsou výborné, zamražené moc dlouho nevydrží (doporučuji maximálně dva měsíce).
Martin

   
host - 220.54 (?), 18.12.2011 20:07

Z divočáka je výýýborná svíčková, nemá tak suché maso jako ostatní zvěřina (holt je to prase...)...ňam, ňam            Lída

      
host - 248.128 (?), 18.12.2011 20:24

to já vím...:-))   ale s dárcem jsme si domluvili změnu.. :-)) a ta je na mě.. :-) 

to uzené nás láká.. :-), ale každá rada dobrá.. :-))

         
host - 220.54 (?), 18.12.2011 21:15

Koukala jsem na "lovecké fórum", tam píší na dva dny naložit do směsi sůl+pepř+bylinky+olej, pak řádně prošpikovat a udit při 65-70°C 6 hodin (dotyčný udil kousky plece svázané drátem). Jinak to moc nedoporučují, že je uzené maso dost suché a navíc hrozí nákaza životu nebezpečným svalovcem (je nutné veterinární vyšetření). Letos se vyskytl na Orlickoústecku a Pardubicku.

            
host - 248.128 (?), 18.12.2011 21:43

děkuji, o prošpikování se ke mě info již dostalo... :-))  se zbytkem se se sousedem u plotu a společné slivovice domluvíme.. :-))  ještě jednou děkuji...

někdo psal o klobáskách..., lze připojit návod? postup?  i to je mořná varianta..  děkuji.. :-))

                  
host - 54.27 (?), 18.12.2011 22:35

Pokud nebyl upytlačen - což věřím - veterinární kontrolou projít musel, povinost ze zákona. E

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 19.12.2011 9:28

 Považuji zvěřinu zá vzácné maso, jehož nezaměnitelná chuť vynikne v kuchyňské úpravě (svíčková, šípková omáčka atd). Pokud je masa skutečně hodně, pak ho lze jistě vyudit či vyrobit klobásy. 
  Já bych maso ze 2 noh naložil do láku (raději vykostěné), tam vydrží měsíc, i déle a dá se použít i vícekrát..
   S uzením zvěřiny nemám zkušenosti, proto bych se toho trochu bál.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika