Šunka bez rychlosolí



                     
host - 176.115 (?) 
4.2.2019 19:16

Aby v šunce nebyly bublinky, musí se míchat ručně, žádný robot nebo mixer. 10% obsahu se pomele na šajbjě č. 2, přidává se lžička moučkového cukru a je potřeba nechat směs 2 dny odležet. Do šunky nikdy nepřidávám Pragandu a aby šunka neztratila po nářezu barvu, přidává se trochu šťávy z nastrouhané červené řepy.. Šunky vyrábím již léta, krůtí, králičí, vepřovou, hovězí i kuřecí a uzené či masné výrobky již mnoho let nenakupujeme. Šunkám zdar, open.now@email.cz

  
                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 162.100 (?), 15.2.2019 10:55

Šunku jsem nikdy nemíchal ručně, nikdy ni BUBLINKYc nemelu na šajbě. Maso nakrájím na kousky, 20 minut hnětu v pekárně a natlačím do šunkovaru a BUBLINKY tam nemívám!  Není to divné?

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 15.2.2019 11:06

Aby v šunce nebyly bublinky, musí se míchat ručně, žádný robot nebo mixer

To je samozřejmě nesmysl. Koneckonců šunka se vyrábí i profesionálně a rozhodně ji nikdo rukama nemíchá.
   Na druhé straně souhlasím, že mixér, i když naseká maso najemno, není to nejlepší. Jednak se směs snadno zahřeje, navíc drastické mixování rozbije i makromolekuly zodpovědné za lepivost prátu. Lepší je pomalý robot, pekárna či ruce.

                     
host - 225.223 (?), 23.2.2019 17:04

pro Ferdu Mravence: vy nemelete do šunky žádné maso na prát? Co tedy používáte jako spojku? A ještě se vrátím k míchání ve vztahu k bublinám. Osobně se domnívám, že bublinky vznikly díky vysoké rychlosti při strojním zpracování masa mixérem. Je pochopitelné, že velkovýrobce maso rukou nemíchá, ale rychlost kutru není tak vysoká, jako je tomu u mixéru. Do masa se pak nedostává nadbytečný vzduch.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.238 (?), 26.2.2019 16:13

pro Ferdu Mravence: vy nemelete do šunky žádné maso na prát?

Nejsem Mravenec, ale myslím, že nutné to není. Když se kostky masa míchají dostatečně dlouho a zabrání se jejich zahřátí, získají takovou lepivost, že u sebe drží i bez prátu. 
   Protože dosáhnout profesionální technologie v kuchyni není snadné, je snazší přeci jen tu trochu prátu použít. Anebo ještě lépe, šunku vyrobit z jednoho kusu nastříknutého masa. Současná cena 69 Kč za kilo kýty v akci k tomu přímo vybízí

                     
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 5.2.2020 14:42

Zdravím, včera jsem dodělal domácí šunku.Je vyrobena z vepřové plece, bez rychlosoli a bez prátu.Jen maso nakrájené na kostky, sůl,cukr a voda.Dobře promíchat v lepivou hmotu, dát do šunkovaru a druhý den uvařit ve vodě 75-80C cca 2 hod.Krásně drží, nic se nerozpadá.rpstylle@seznam.cz


                     
host - 205.234 (?), 5.2.2020 16:08
Na straně 1 popisuje ch. Ali co je rychlosul, proč se používá, co jsou ečka, proč se pouzivaji. Sunka bez pragandy je veprovka.
                     
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 5.2.2020 18:10

Zdravím pána 205.234.

Podle Vašeho názoru je šunka když se použije praganda? Šunka z obyčejné soli není šunkou? Podle Vás je to vepřovka? Když udělám šunku z krůtího nebo kuřecího masa opět bez pragandy, bude to také vepřovka? Nebo jí dáte jiný název?

Pro Vás bude uplně nejlepší si šunku napíchanou sračkama koupit v krámě. Pragandu nepoužívám. rpstylle@seznam.cz

                     
host - 205.234 (?), 5.2.2020 20:26

Zdravím Radka. Ano jednou za čas si zajdu do Perlovky a koupím si 20 dkg šunky. Kdyz ji budu dělat doma jediné s pragandou. Co je za problém? Je to názor. I s brizou se dá udit.😀👍

                     
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 6.2.2020 10:41

Pro pána 205.234.Když jsem začínal s uzením na moravě před 35.roky, tak žádná praganda nebyla.Nakládalo se maso na uzení, na klobásy, dělala se šunka, nakládal se česnek, zelenina atd.Vše do normální soli.Již řadu roků žiji v Krkonoších a dělám to stejně.Šunku z obchodu napuštěnou sračkama které než ji donesete domů Vám rozmočí papír, jsem již cca 10-12roků nekoupil.Raději si ji udělám doma a vím co v ní mám.

Píšete: Co je za problém? Je to názor.

Já problém nemám, Vy jste odepsal, že šunka bez rychlosoli není šunka ale vepřovka.Co je podle Vás vyuzené maso, naložené v normální soli?Podle Vás jako odborníka to asi uzené nebude, že?

Žádný názor jsem napsaný neviděl.Jako laika by mě zajímal.Proč šunku jedině s pragandou?

Vyudit se dá na jakémkoliv dřevě.Každý ale máme jinou chut'.

rpstylle@seznam.cz

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika