Pro pána 205.234.Když jsem začínal s uzením na moravě před 35.roky, tak žádná praganda nebyla.Nakládalo se maso na uzení, na klobásy, dělala se šunka, nakládal se česnek, zelenina atd.Vše do normální soli.Již řadu roků žiji v Krkonoších a dělám to stejně.Šunku z obchodu napuštěnou sračkama které než ji donesete domů Vám rozmočí papír, jsem již cca 10-12roků nekoupil.Raději si ji udělám doma a vím co v ní mám.
Píšete: Co je za problém? Je to názor.
Já problém nemám, Vy jste odepsal, že šunka bez rychlosoli není šunka ale vepřovka.Co je podle Vás vyuzené maso, naložené v normální soli?Podle Vás jako odborníka to asi uzené nebude, že?
Žádný názor jsem napsaný neviděl.Jako laika by mě zajímal.Proč šunku jedině s pragandou?
Vyudit se dá na jakémkoliv dřevě.Každý ale máme jinou chut'.
rpstylle@seznam.cz