Stavba udírny s grilem svépomocí
|
|
|
|
|
|
|
|
Jirka_Kovi - (5) - 165.212 (?), 17.2.2012 15:47
Zdravím pánové, po dlouhém bádání a hloubání jsem si tak nějak navrh Krb a Uzák. Přidávám foto (resp. obrázky návrhu). Prosím o kritiku - pokud vidíte chyby rád bych o nich věděl teď, než to řešit v budoucnu. A mám i jednu konkrétní otázku: Mohu dát mezy stěny/pláště uzáku nějakou izolační vatu (rokvol nebo jak se to jmenuje)? Pokud ne poraďte čím izolovat... nebo neizolovat? Jen upřesnění - spodek uzáku je plech, který má cca 4cm límec a ten "klobouk" uprostřed je kvůli zakrytí vývodu kouřovodu. Na plechu i v "klobouku" bude písek - kvůli mastnotě. A mám dobře komín u krbu? Myslím ty "zrcadla.
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 17.2.2012 17:18
Teda, pojal jste to přímo ve 3D, ve 4D už to i voní!!! Pěkné, já na to bohužel nemám místo.
S tou vatou nevím zda by to bylo dobré, aby vata do sebe nanatahovala vlhkost, dřevo je samo o sobě dobrý izolant.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jirka_Kovi - (5) - 165.212 (?), 17.2.2012 21:06
Frajeřina ne. Spíše "piplačka" - 20min zkoušení a 4hod sezení u počítače (je to můj 2.výtvor ve SketchUp). Celý kouřovod je dlouhý cca 3m a převýšení těch skoro vodorovných trubek je cca 20cm. Pokud je to málo není problém prodloužit nohy uzáku :). Na izolaci jsem myslel, ale nevím přesně čím to izolovat - ať to nevypadá blbě (průmyslově) a ať je to funkční. Izolace mezi stěnami mi přišla tak nějak logická což nemsí být praktická a funkční :). Dík moc za názory...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.221 (?), 26.2.2012 10:23
Zdravín stavitele krbů, i já jsem se rozhodl poté, co se mi rozpadl kupovaný betonový krb pro stavbu krbu svépomocí. Dlouho jsem sháněl informace o stavbě a materiálech, chtel jsem aby to byko přírodní, nic nového a vyumělkovaného. O materiálu rozhodl osud, syn si našel přítelkyni, její otec koupil bývalou cihelnu, kde je ještě nyní neskutečné množství šamotových cihel. Stavba proběhla napřed virtuálně v programem SketchUp, následovaly konzultace se stavaři o konstrukci a nosnosti, Po zabetonování spodní a středové nosné desky začala vlastní stavba. 14 dnů po práci stavba, týnen zrání a zkušení zapálení. Paráda, bez problémů, spokojenost. Pro inspiraci přikládám foto. Bližší informace poskytnu na emailu: josjjan_zavináč_seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
Zici - (1) - 238.175 (?), 20.3.2012 21:35
Zdravím všechny:-) Tak jsem se do toho pustil taky. Inspirace je tady spousta. Základy jsou připraveny. Už jen sehnat materiál. Dnes jsem byl v Polsku nakoupit lícové cihly a maltu. Martine, prosím tě, kde je ta prodejna v Porubě na ty dvířka? Dost hodně od tebe čerpám inspiraci. Děkuji Petr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 32.72 (?), 21.12.2012 17:28
Dobrý den, posílám obrázky mojí udírny a grilu.Na gril se dá grilovat, ale co je nejlepší, že nahoře v okénku je rošt a tam ohřívám např. buřty horkým kouřem senzace.Konstrukce udírny je myslim poznat z obrázku.Celé je to stavěno tak, že stavbu jsem měl asi 15 let nazastřešenou, ale se grilovalo a začalo pršet a byl problém.Tak jsem nad to postavil pergolu.
|
|
|
|
|
|
|
Wagas - (1) - 96.10 (?), 28.4.2012 23:25
Ahoj, loni na podzim jsem po roce a půl dokončil svoji krboudírnu. Před stavbou jsem sice měl hrubou představu (mimo jiné i díky tomuto fóru), ale nakonec jsem některé postupy řešil tzv. ze dne na den, takže můžu říct, že je to originál. Tomu odpovídají i některé mouchy, které bych teď už řešil jinak. Ale na to, že v žádném případě nejsem z oboru, a že se jednalo o moji prvotinu, tak jsem s výsledkem spokojený. Takže vkládám foto pro případnou inspiraci. Wagas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|