Kusy z upraveného vepřového jadrného hřbetního sádla se obalí v kuchyňské soli, mírně se oklepe přebytek soli a uloží do přepravky (můžou se naskládat na sebe ty kusy), kterou umístíme v chladničce s teplotou + 4 až + 6°C.
Zaležet se nechá surovina dva - tři týdny a měla by se v polovině té doby přeložit horní vrstva do spod a spodní navrch.
Může se to i po dobu prosolování po třech prvních dnech na sucho, zalít kořeněným česnekovým lákem, ale to je pro následné uzení.
Po prosolení se slanina vloží do vody + 98°C na 5 min k prohřátí a pak při 82-85°C vaří do měkka. Poté se podložená nechá vychladnout.
Lepší je slanina z bůčku, která se nejdřív vyudí a pak se dvě a půl hodiny dováří.
Nemám čas na důkladnější popisování podrobnějších postupů.