Přestávky při uzení



host - 39.134 (?) 
21.10.2010 21:04, zobrazeno: 8444x
Zdravím všechny uzenáře, Zajímá mě, jak postupujete při uzení s nižší teplotou, kdy se doba uzení protáhne a je třeba pokračovat druhý den. Myslím tím, jestli maso vytáhnout z vyhřáté udírny, nebo ho tam nechat atd. Omlouvám se, jestli jsem zbytečně založil novou diskuzi, ale v předešlých jsem žádnou zmínku nenašel. Díky
  
   
host - 219.162 (?), 2.11.2011 9:38

Dobrý Den

Nic se nestane pokud maso pozvolna vychladne,(nesmi promrznout, třeba v plechové nezateplené udírně) ráno se může znovu udírna roztopit a pokračovat dál.Problém nastává pří častém kolísaní teplot, během krátkého uzení.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 2.11.2011 11:12

Jednou jsem to udělal, maso mi přes noc v postupně vychládající (zděné) udírně dost vyschlo a výsledek uzení byl poněkud horší.  Jak by se zachovalo třeba v plechové udírně, která rychle vychladne, to nevím.

   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 2.11.2011 14:05

Kdysi jsme nechávali maso udit v udírně postavené na komíně v selském stavení. Udilo se kolem týdne, v noci k topení nikdo nevstával. Pravda je, že maso bylo sušší, ale jinak bez závad.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika