Jednou jsem to udělal, maso mi přes noc v postupně vychládající (zděné) udírně dost vyschlo a výsledek uzení byl poněkud horší. Jak by se zachovalo třeba v plechové udírně, která rychle vychladne, to nevím.
Zdravím všechny uzenáře,
Zajímá mě, jak postupujete při uzení s nižší teplotou, kdy se doba uzení protáhne a je třeba pokračovat druhý den. Myslím tím, jestli maso vytáhnout z vyhřáté udírny, nebo ho tam nechat atd. Omlouvám se, jestli jsem zbytečně založil novou diskuzi, ale v předešlých jsem žádnou zmínku nenašel. Díky
Nic se nestane pokud maso pozvolna vychladne,(nesmi promrznout, třeba v plechové nezateplené udírně) ráno se může znovu udírna roztopit a pokračovat dál.Problém nastává pří častém kolísaní teplot, během krátkého uzení.
Jednou jsem to udělal, maso mi přes noc v postupně vychládající (zděné) udírně dost vyschlo a výsledek uzení byl poněkud horší. Jak by se zachovalo třeba v plechové udírně, která rychle vychladne, to nevím.
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 70.100 (?),2.11.2011 14:05
Kdysi jsme nechávali maso udit v udírně postavené na komíně v selském stavení. Udilo se kolem týdne, v noci k topení nikdo nevstával. Pravda je, že maso bylo sušší, ale jinak bez závad.