Plnicka klobas
|
|
|
|
host - 72.149 (?) 14.12.2016 18:21
Já sice nemám zkušenost se strojkem č. 22, ale jen č.10. Co se týká vzduchu při plnění narážkou, tak ten není uvnitř hmoty, ale bubliny vznikají mezi střevem a hmotou, ve které jsou kousky, které se dostanou na kraj a kolem kterých se střevo nevytvaruje.. Proto se střevo propichuje, aby přilnulo ke hmotě. Pokud jsou kousky v řídké hmotě, nebo jemná jako na párky tak tyto "bubliny nemohou vzniknout. Pokud se dělají klobásy na uzení zastudena, tak se voda nepřidává a těsto je tuhé, tak se musí střevo píchat. Dělám s narážkpou 5l. Z těsta udělám "koule", které dávám do narážky a vždy dotlačím pěstí až je narážka plná. Na pístu je odvzušňovací (a zavdušňovací ventil, kterým vzduch odejde ven, dokud se ventil neuzavře opřením o hmotu. Když hmota vystupuje z hubice, žádné bubliny v ní nejsou!. Pokud sjem tokovou hmotu dal do lmýnku (bez nožů a šajby) Tak si mlýnek takovou hmotu nikdy nevtahoval sám a kdybych na ni netlačil dlaní tak se ani nepohne a jen se mele uvnitř. To je moje zkušenost a nikdy bych už se ke mlýnku nevracel.
FO
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.190 (?), 14.12.2016 16:56
Tu informaci že se mění mozajka mám od vás a teď napíšete, že se to těžko dokazuje a že změnu mozajky pozorovat nejde.Tak že si škrtám.Další problem, když jsem narážel klobásy narážkou byl, že řezník točil a já jednou rukou odebíral a druhou v tom fofru klepal tupou stranou nože do střívka.Aby uniknul vzduch.To u mojeho mlýnku č.20.vůbec neznám.Ten tlačí hmotu bez vzduchu.Vy máte poznatek obráceně.V mašince zbývá neumleté maso, když klade odpor šajba s malými otvory, nebo když je šnek špatně postavený = volný.Mě tam nezbyde ani 10dkg.Na karbanatek.No uvidíme třeba jiné názory.
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 14.12.2016 17:11
Vy tlacite maso do streva pres sajbu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 15.12.2016 10:41
p. Vysloužil, rád by som sa opýtal čo tak diametrálne zmenilo váš názor
Jak říká náš prezident (ne že bych ho musel...) jen idiot nemění své názory. Hlavním důvodem bylo, že už není nikdo ochoten mi s klobásami pomáhat. A u nástavce na mlýnek je zapotřebí 2 osob. Jedna točí a plní mlýnek, druhá odebírá střevo. Navíc v době, kdy jsem to psal, buď nebyly k dostání ty levné hobby strojky nebo jsem o nich nevěděl.
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.149 (?), 14.12.2016 18:21
Já sice nemám zkušenost se strojkem č. 22, ale jen č.10. Co se týká vzduchu při plnění narážkou, tak ten není uvnitř hmoty, ale bubliny vznikají mezi střevem a hmotou, ve které jsou kousky, které se dostanou na kraj a kolem kterých se střevo nevytvaruje.. Proto se střevo propichuje, aby přilnulo ke hmotě. Pokud jsou kousky v řídké hmotě, nebo jemná jako na párky tak tyto "bubliny nemohou vzniknout. Pokud se dělají klobásy na uzení zastudena, tak se voda nepřidává a těsto je tuhé, tak se musí střevo píchat. Dělám s narážkpou 5l. Z těsta udělám "koule", které dávám do narážky a vždy dotlačím pěstí až je narážka plná. Na pístu je odvzušňovací (a zavdušňovací ventil, kterým vzduch odejde ven, dokud se ventil neuzavře opřením o hmotu. Když hmota vystupuje z hubice, žádné bubliny v ní nejsou!. Pokud sjem tokovou hmotu dal do lmýnku (bez nožů a šajby) Tak si mlýnek takovou hmotu nikdy nevtahoval sám a kdybych na ni netlačil dlaní tak se ani nepohne a jen se mele uvnitř. To je moje zkušenost a nikdy bych už se ke mlýnku nevracel.
FO
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.190 (?), 14.12.2016 21:30
Tak nikdo netvrdí, že si mlýnek vtahuje sám hmotu.Já měl k dispozici litinovou narážku která vážila 30kg, sotva se vešla do MBčka a žádný ventilek neměla.Vešlo se tam půl štočku a co tam řezník nacpal se vzduchem ,tak se muselo sekat do střeva tím nožem, aby vyšel .Narážku každému přeju, jen mi byla divná ta nespokojenost s tou mašinkou.No asi ta desítka bude proti té mé dvacítce mrňous.Díky za popis.Ať se daří.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.149 (?), 14.12.2016 22:52
Jde o to, že když mlýnek sám nebere, tak obsah hněte. Když hněte, tal mělní. A to už má souvislost s tou mozaikou.
FO
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.190 (?), 15.12.2016 7:34
Dobrá zpráva.Taky by se dalo napsat že když mlýnek sám nebere, tak z něj nic neleze a tedy nic nemělní.Aby z něj něco lezlo, tak mu to každý musí ke šneku přistrkovat.Tak to prostě je.Mozaika?Nebudu řešit.Nevěřím.Na dnes prodáváné narážečky tedy dodali ventilky.To bude to vylepšení, které já neměl.Na 10kg klobás mi ta moje dvacítečka opravdu stačí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 15.12.2016 8:38
Nikdo vam vas system nebere. Treba vam staci mit v klobase maso rozmaslovane na fas, ja mam rad v klobase velke kusy.
U toho sneku skutecne hodne zalezi na utazeni sajby, kdyz se utahne dobre, nuz dobre reze a nepotrebuje maso pristrkovat. Ale to co se dostane mezi snek a stenu se proste rozemele na kasi a to nechci.
Plneni plnickou je proste jina, daleko pohodlnejsi prace a jak je videt kazdy si na to musi prijit sam. Vam staci letity mlynek a my vam svuj nazor nevnucujem. Nam by nestacil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|