Nakládání a vakuování masa na uzení
|
|
|
|
host - 205.234 (?) 20.7.2020 6:52
No ale pisatel nezaleva maso lakem, Nakládá nasucho, nic se mu nekazi, přidává pragandu, zkouší vakuovacku, plní soudky pískem, trápí lednici 5 týdnu, maso větrá 2 dny v udirne , jede na 90 stupňů...
Tak já když si ušetřím na maso, za tu dobu už ho určitě nemám Je snědené Napícham lakem 24% na 3 dny, když bych ho chtěl zatizit, napustim vodou igelitovy pytlik, je stejne těžký jako z pískem, tak dam trochu pragandy, protože vím proč, udim do 75 st. Maso je dobre. To piplani mi nemůže nikdo ocenit a stejne čím složitější tím horší.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.8 (?), 22.9.2016 19:50
Určitě příště zkusíme rozmnačkat česnek do láku k napichování, díky za tip! Pozn.: to vakuování na týden bereme jako že to maso naložíme - ekvivalent klasického způsobu naložení masa do láku na 3 týdny. Leží to v lednici a nemusíme kontrolovat jestli se nekazí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BIMBOTOM - (29) - 41.194 (?), 30.11.2016 19:28
Ahoj všem čmoudíkum, mam dotaz.Je možné maso naložit do kameninového sudu ve kterem se nakládalo zelí.Maso nakladám do velkého smaltovaného hrnce, ale problém je v tom zatízeni masa.Zelnák jsem dostal tak zjištuji zda je to možné.Díky všem za kladne reakce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.253 (?), 1.12.2016 2:07
A jaký je rozdíl v sudu a hrnci co se týče zatížení?
|
|
|
|
|
|
|
host - 66.60 (?), 25.11.2019 12:50
Zdravím, chci se zeptat jestli někdo nevíte, jak velké vakuum má být na vakuovani masa před uzením. Vakuuji u známého a na jeho komorové vakuovačce je možnost nastavení vakua v procentech.
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.40 (?), 9.7.2020 15:10
Nakládám nasucho do kyblýku z černého tvrdého plastu (dříve to byl odpadkový koš). Používám jen sůl, trochu pragandy, cukru a hodně česneku. Maso do kbelíku napěchují, přikryji igelitem, položím na něho talíř a zatížím cca. 8 kg závažím (vyrobil jsem si z takového toho pivního 5l soudku nasypánímí písku a zalitím vody). Ukládám do ledničky na 5 týdnů. Asi po 2,5 týdnech přeložím. Maso před uzením omyji vlažnou vodou od česneku, rozvlažím v 70°C vodě (osoloné). Když teplota jádra masa přesáhne 60°C (asi po 2-3 hodinách), maso vyndám, vysuším, vyudím na 60-90°C cca. 5-8 hodin (to podle povětrnostních podmínek). Pak nechám dva dny v udírně ještě "vyvětrat". Je luxusní. Dnes zkusím schválně naložit na 3 týdny do vauového pytlíku a rozvlažovat ještě zavákuované. Dám vědět ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.1 (?), 11.7.2020 11:57
K čemu je dobré to zatížení masa?
|
|
|
|
|
|
|
Radek.P - (36) - 249.75 (?), 12.7.2020 9:28
Naložené maso musí být potopené v láku, jinak se bude kazit.Proto to zatížení.Také při zatížení se z láku vytlačí přebytečný vzduch který vněm je.
rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.234 (?), 20.7.2020 6:52
No ale pisatel nezaleva maso lakem, Nakládá nasucho, nic se mu nekazi, přidává pragandu, zkouší vakuovacku, plní soudky pískem, trápí lednici 5 týdnu, maso větrá 2 dny v udirne , jede na 90 stupňů...
Tak já když si ušetřím na maso, za tu dobu už ho určitě nemám Je snědené Napícham lakem 24% na 3 dny, když bych ho chtěl zatizit, napustim vodou igelitovy pytlik, je stejne těžký jako z pískem, tak dam trochu pragandy, protože vím proč, udim do 75 st. Maso je dobre. To piplani mi nemůže nikdo ocenit a stejne čím složitější tím horší.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|