Maso jíž ze začátku černé



                     
host - 11.156 (?) 
16.7.2020 12:11

Vše blbost! Dehtuje vám udírna. Před lety jsem to taky řešil a nejdůležitější je zateplit kouřovod od ohništěk udírně. Uvidíte, je to stoprocentní. Poraďte se s kominíkem a uvidíte!

  
      
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 18.3.2016 15:31

Jestliže je studené, tak okamžitě dehtuje...jenom jestli to nejsou jen kecy a plky špatně informovaného radílka.

Kdyby to byla pravda, tak bych si musel říct: "A sakra, tak to dělám blbě." Vždycky dávám maso do udírny rovnou z ledničky. ÁÁÁle nikdy jsem neměl dojem, že bych ho měl nějak zadehtované...

Takže asi tak.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 18.3.2016 17:29

To záleží na tom, jakou máte udírnu. Jste-li schopen na začátku prohřát maso dostatečně suchým horkým "průvanem", pak dehtovat nemusí. Věšíme-li ale maso prohřáté, pak nám odpustí i nějaké ty uzenářské nedostatky.

            
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 2.4.2016 23:47
Aspektů je více, teplota udáku před uzením, hlavně vlhkost při zděných udírnách, teplota masa, druh dřeva, vlhkost dřeva..
               
host - 158.206 (?), 7.4.2016 9:15
Čím víc vody a špatný tah, tím je to černější. Klobásy dávám do udírny z ledničky a problém není. Ale v udírně musí být ze začátku úplně otevřený komín, aby veškerá vlhkost mohla odcházet. Pokud to nebude mít pořádný průvan, bude zadehtovaný všechno. Mirek
               
DominikS - (5) - 156.17 (?), 24.7.2016 18:08

a v neposlední řadě materiál udírny ;-)

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika