Lovecký a Turistický salám



Jarda-XXL - (40) - 121.7 (?)
21.1.2012 21:46

Sorry,

dlouho jsem tu nebyl. Teplota 40 až 50°C. Střeva a koření jsou z toho nejlepšiho kořeni. Obě šišky jsou už sežraný, až zase budu dělat lovečák, dám jen 40% hovězího 50% bůčku a 10% dám sádlo. Vyjde to o něco levněji a salám bude o něco měkčí.

Jarda

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Jarda-XXL - (40) - 129.199 (?), 26.11.2011 20:25, zobrazeno: 147903x

Ahoj chlapi,

Prosím o rady a zkušenosti. Rozhodl jsem se dát vlastní Lovečák a Turisťák. Na webu jsem si objednal již namíchané kořenící směsi a střeva, ale osobní zkušenosti s výrobou jsou k nezaplacení. Jarda.Wolf@seznam.cz

   
host - 87.149 (?), 6.12.2011 9:54

Pokud ho nechcete dlouho skladovat, zkuste lovečák 50% hovězí přední 50% libovej bůček. Můžete tam přidat kousek kupovanýho lovečáku a tak ho nastartovat. Pak ho nechat pár dní zrát a vyudit na chladném bukovém kouři. Chuťově je dobrý, zkrátka postup něco jako u klobás. Pozor do prátu je nutno přidat pragandu.

P.R.

      
Jarda-XXL - (40) - 121.7 (?), 26.12.2011 11:52

Tak Lovečák je hotov, pokusná série dvou kusů dopadla na výbornou. Chuťově je skvělý, okamžitě se mi asociovala dávno zapomenutá chuť lovečáku z mého dětství (je mi 46 let :-))). Cenově jsem se dostal sice kolem 200kč za dvě štangle ale vím co žeru a pochutnáme si celá rodina. Žádné chrupky, prasečí kůže, řepný extrakt, soja atd. Prostě maso a koření. Udil jsem ho 12 hodin na buku a pár polínkách švestky.

Jarda

Salám
Salám
Salám
Salám
Salám
Salám
         
host - 164.4 (?), 30.12.2011 12:24

chci se zeptat, to je kupovaný a douzovaný salám nebo dělaný doma celý??

            
host - 164.4 (?), 30.12.2011 12:29

celý, že?už jsem přečet i první článek a vsjo jasno, vypadá hezky, jeké teploty jsi použil??

         
host - 82.34 (?), 23.8.2016 19:43

Ahoj nemohl by mi někdo poslat na email recept a postup jakna lovečák či vysočinu? Moc prosím smutně koukám.daru s výrobky

 Mnohokrát děkuji a přeji hodně zdaru s výrobky.

S pozdravem Martin

Email: nitramkahrc@seznam.cz

      
mikes - (2) - 12.179 (?), 16.11.2015 11:00
Ahoj, pouzivam obdobny zpusob... zacalo se mi ale stavat ze se mi uprostred salamu pri suseni vytvori dutina... chutove je vybornej ale drobi se... Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
         
host - 100.104 (?), 24.4.2018 1:54

malo bucku alebo hodne vysusenycheeky

         
Jarda-XXL - (40) - 121.7 (?), 21.1.2012 21:46

Sorry,

dlouho jsem tu nebyl. Teplota 40 až 50°C. Střeva a koření jsou z toho nejlepšiho kořeni. Obě šišky jsou už sežraný, až zase budu dělat lovečák, dám jen 40% hovězího 50% bůčku a 10% dám sádlo. Vyjde to o něco levněji a salám bude o něco měkčí.

Jarda

            
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 21.1.2012 22:00

Jardo,

prosím za všechny, hoď podrobněji ja a co s masem, jaké časy a tak, dík Tonda

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika