Lovecký a Turistický salám



                     
Ozzák - (8) - 212.246 (?) 
9.11.2019 4:07

Tenhle recept mne dost zaujal a rozhodl jsem se ho vyzkoušet. Dneska jde do udírny.


  
                  
host - 29.34 (?), 26.6.2012 7:32

zdravim nemohl by ste vložit nejake recepty na salamy vysocina lovecky turista atd? dik

                     
host - 56.222 (?), 12.10.2020 13:03

Dobrý den

podle receptáře z roku 1935

Turistický salám::

20 kg libobové vepřové nebo půl napůl s tučným

10 kg hovězí zadní (včetně prátu) 

protočit kostkovou deko nebo nakrájet na kostky

nasolit na 3 dny do chladna

Třetí den semeleme přes desku 4mm a smícháme s kořením a 15 kg drobně krájeného špeku (nebo sádla ztuženého) necháme 1 den ležet a plníme do obalů.

Oudíme a dvě hodiny se dováří při 75 st. C, pak v udírně osušit kouřem a dál 3-4 týdny sušit

Nasloit: 25gr soli, 0,5 gr sanytru (stačí 25 gr Pragandy)

na kilo: 1 gr česneku, 3gr bílého pepře, 1/4 gr kmínu

            
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 21.1.2012 23:12

Panstvo... toto je zahrada.cz... tj. skôr o grilovanej cukete než o saláme... takže jednak ste si zmýlili web... a jednak slintám až na zem, ked to vidím cheekyyesyesyes

               
Ozzák - (8) - 209.242 (?), 15.1.2020 15:14

Dnes jsem vstával ve 2 ráno a udím další várku vysočiny. Tentokrát jsem zvolil trochu jiný recept a jinou technologii, takže si s tím hraju už od čtvrtka a za 2 hodiny by mohlo být hotovo. Venku fučí ledový vítr a generátor kouře má dvojnásobnou spotřebu, ale stojí to za to.



zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika