Než přejdeme k té udirne co jsem viděl na obrázku, tak základ, aby nebyly klobasy kyselé, je potřeba je prohřat. Nesmějí se orosit(jako studené brýle, nebo pivo z lednice) To se pak na klobasach srazí ocet a nedá se to jist, smrdí sklep, smrdí popelnice a jen čekáte kdy přijedou popeláři.
Udirnu na obrázku není potřeba prohrivat. Není co prohrivat. To vedení (trubka) to je nesmysl, asi pro začátečníky pojistka, aby hned na začátku nespalili v srpnu maso. Jinak v zimě 50% ohrivate okolí a něco jde do udirny.Tak hospodář neudi.
Kdyz budou klobasy vždy teplejší aby se na nich nic nesráželo a to už od začátku, nebudou kyselé. Nebude se na nich srážek ocet. To v lednu a v takové udirne jde taky, ale musí se myslet. Nemůžu z lednice dat klobasy do udirny a začít...