Tabulka je to zajímavá, ovšem nevím, čemu by mohla pomoci.
1. Mám osobní zkušenosti s uzením na buku, dubu, jasanu, jabloni, třešni a švestce. Udil jsem jen vepřové, kuřecí, ryby a uzenářské výrobky. Hovězí, králičí, kachnu, skopové, zvěřinu nikdy. Mohu říci, že rozdíly ve výsledku, jsem nezpozoroval. Pokud ano, byly víc způsobeny, délkou uzení, teplotou, surovinou, konstrukcí udírny.
2. Březové dřevo obsahuje hodně silic, díky čemuž hoří i syrové. Oheň z březového dřeva díky tomu má typickou štiplavost. Na uzení jsem ho nezkoušel, takže nevím, ale břízu bych nebral.
3. Každý ovocnář ví, že broskvoň a nektarinka jsou prakticky totožné dřeviny. V tabulce však mají zcela jinou charakteristiku i doporučovaná masa. Z toho mi plyne, že tabulku sepsal - nejspíš zcela z hlavy - nějaký prodejce exotických udících štěpin za účelem zvýšení prodejnosti.