Jak zúžitovat králičí maso
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?) 5.8.2018 17:25
Mimo jiné jsem bývalý zootechnik. To uvádím proto, že by bylo možná vhodné, kdyby případné "odborné" příspěvky byly posuzovány i z tohoto hlediska.
1: Nejsme u komise, nýbrž na diskuzním fóru. Příspěvky tak nejsou nikým posuzovány. Každý píše svůj názor.
2: Lépe je vnímat příspěvky podle kvality obsahu, ne podle bývalé profese autora.
3. Králíky už nepěstuju, dostávám je od kamaráda. Hopkají ve výběhu na dvoře, krmí je tím, co má - senem, trávou, řepou, kukuřicí. Za 120 dní dvě a půl kila nabrat nestihnou, byť nepopírám, že se to jiným režimem dá.
Přijde mi, že chutnají líp než z klece. Možná si to u králíků jen namlouvám, ale v případě kuřat je to jednoznačně poznat.
M.V., v minulém životě králík.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 221.246 (?), 4.8.2018 17:14
Mám 5 samic, chovám v klecích, porážím v 2,60 kg pak nasazují na sádlo, krmím granulí /králík dostane vše co potřebuje a kolik toho potřebuje, což jinak nedocílíte/.Prodávám za 200 Kč. Potřebuji prodat 5 ks abych mohl koupit granule pro všechny zbývající. Zbytek mohu zbaštit. A zájem je takový, že se někdy na mně nedostane. Do porážkové váhy dorostou za120-130 dnů. Šestiměsíční králík je bd krmený jen vodou, a to ještě někdy, nebo má 7-8 kg, z toho 3 kg sádla. Mimo jiné jsem bývalý zootechnik. To uvádím proto, že by bylo možná vhodné, kdyby případné "odborné" příspěvky byly posuzovány i z tohoto hlediska.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 5.8.2018 17:25
Mimo jiné jsem bývalý zootechnik. To uvádím proto, že by bylo možná vhodné, kdyby případné "odborné" příspěvky byly posuzovány i z tohoto hlediska.
1: Nejsme u komise, nýbrž na diskuzním fóru. Příspěvky tak nejsou nikým posuzovány. Každý píše svůj názor.
2: Lépe je vnímat příspěvky podle kvality obsahu, ne podle bývalé profese autora.
3. Králíky už nepěstuju, dostávám je od kamaráda. Hopkají ve výběhu na dvoře, krmí je tím, co má - senem, trávou, řepou, kukuřicí. Za 120 dní dvě a půl kila nabrat nestihnou, byť nepopírám, že se to jiným režimem dá.
Přijde mi, že chutnají líp než z klece. Možná si to u králíků jen namlouvám, ale v případě kuřat je to jednoznačně poznat.
M.V., v minulém životě králík.
|
|
|
|
|
|
|
host - 75.106 (?), 10.8.2016 22:33
Z králičího masa se dají také dělat různé konzervy do sklenic třeba v kombinaci s vepřivým masem. Maso můžeme použít syrové, vařené nebo i pečené, zalijeme vývarem nebo alespoň slanou vodou a sterilizujeme. Výrobek si můžete ochutit podle sebe. Dá se jíst studené třeba na chleba nebo jako maso ve vlastní šťávě.
|
|
|
|
|
|
|
host - 75.106 (?), 10.8.2016 22:36
Ještě dodatek... napište jak zavařujete krýlíka vy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|