Jak zúžitovat králičí maso

host - 75.106 (?)
10.8.2016 22:36

Ještě dodatek... napište jak zavařujete krýlíka vy.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 15.90 (?), 26.6.2015 9:52

Problém králiků je, že vrhy jsou početné, a tak jich naráz dorůstá víc. A jak píšete, jíst králíka 2x týdně dobře nelze, přejí se.   Pokud tedy nejste tak dokonalý kulinář, aby to konzument nepoznal. Odtud obvykle plyne ono zavrhování. 
   Už si to přesně nepamatuji, ale myslím, že do běžné jatečné váhy dorostli dřív než za 6 měsíců

host - 221.246 (?), 4.8.2018 17:14

Mám 5 samic, chovám v klecích, porážím v 2,60 kg pak nasazují na sádlo, krmím granulí /králík dostane vše co potřebuje a kolik toho potřebuje, což jinak nedocílíte/.Prodávám za 200 Kč. Potřebuji prodat 5 ks abych mohl koupit granule pro všechny zbývající. Zbytek mohu zbaštit. A zájem je takový, že se někdy na mně nedostane. Do porážkové váhy dorostou za120-130 dnů. Šestiměsíční králík je bd krmený jen vodou, a to ještě někdy, nebo má 7-8 kg, z toho 3 kg sádla. Mimo jiné jsem bývalý zootechnik. To uvádím proto, že by bylo možná vhodné, kdyby případné "odborné" příspěvky byly posuzovány i z tohoto hlediska.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 5.8.2018 17:25

Mimo jiné jsem bývalý zootechnik. To uvádím proto, že by bylo možná vhodné, kdyby případné "odborné" příspěvky byly posuzovány i z tohoto hlediska.

1: Nejsme u komise, nýbrž na diskuzním fóru. Příspěvky tak nejsou nikým posuzovány. Každý píše svůj názor.
2: Lépe je vnímat příspěvky podle kvality obsahu, ne podle bývalé profese autora.
3. Králíky už nepěstuju, dostávám je od kamaráda. Hopkají ve výběhu na dvoře, krmí je tím, co má - senem, trávou, řepou, kukuřicí. Za 120 dní dvě a půl kila nabrat nestihnou, byť nepopírám, že se to jiným režimem dá.
Přijde mi, že chutnají líp než z klece. Možná si to u králíků jen namlouvám, ale v případě kuřat je to jednoznačně poznat.
                                   M.V., v minulém životě králík.

host - 75.106 (?), 10.8.2016 22:33

Z králičího masa se dají také dělat různé konzervy do sklenic třeba v kombinaci s vepřivým masem. Maso můžeme použít syrové, vařené nebo i pečené, zalijeme vývarem nebo alespoň slanou vodou a sterilizujeme. Výrobek si můžete ochutit podle sebe. Dá se jíst studené třeba na chleba nebo jako maso ve vlastní šťávě.

host - 75.106 (?), 10.8.2016 22:36

Ještě dodatek... napište jak zavařujete krýlíka vy.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 11.8.2016 22:32

Když zabijete prase, máte hromadu masa, které se nedá sníst a je třeba ho nějak zakonzervovat. Kouzlo chovu králíků spočívá v tom, že můžete zabít a sníst jen 1-2 kila a další až za týden, což u prasete jaksi nejde. 
   Tedy nejlepší způsob, jak zavařit králíka je nezavařovat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz