Jak zúžitovat králičí maso



host - 228.46 (?)
9.6.2015 22:49

Konečně zajímavé a plodné téma. :) Já králíky chovám posledních pár let pro vlastní potřebu a lidi by mi ruce utrhli, abych jim občas nějakého dal. Nejradši máme na smetaně a hned potom recept "béřovický králík" - najdete na internetu. Klasika je králík na hořčici, se zelím, špenátem nebo po burgundsku (dělali Kluci v akci), delikatesa jsou stehenní řízky s bramborovou kaší. Králičí šunka je vhodná pro někoho, kdo má najednou větší množství masa a nemá místo v mrazáku, sám jsem nezkoušel, ale chutnal a nebylo to špatné. Hlavy a skelety na polévku používám, ale vždycky v kombinaci s něčím - hovězí žebra, kachní droby apod. Králík nemá žádný tuk a samotný vývar je tak trochu mdlý. Mimochodem ani ten španělský ptáček by nemusel být problém, dělal jsem králičí roládky z boku - mezi žebry a stehny je docela velký plát tenké svaloviny.

Králičí maso je opravdu univerzální a dá se z něj dělat vše od guláše po čínu.

Nevím, čím to je, a možná je to jen takový můj pocit, že do všech diskusí, týkajících se králíků, se vždy musí zapojit nějaký agresivní jedinec nebo hnidopich.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 228.57 (?), 6.6.2015 10:15

To nemusí být nutně pravda, že je to někdo naučil, můj táta byl kupříkladu rybář a já milovala ryby jedla jsem je pořát pak přišel zlob v těhotenství se mi ryba přímo kapr zhnusil a od té doby nejím kapra dím si lososa makrelu i pstruha ale kapra prostě nesním

                     
host - 75.21 (?), 6.6.2015 20:20

Zkuste uzenýho kapra, uzenou rybu sežere každý i vegan.:)))

                     
host - 157.239 (?), 6.6.2015 23:40

Lidé, žijící generačně několik století na území odpovídající ČR, mají alergii na sladkov.ryby. Naši předci jimi byli cpáni horem dolem...

                     
host - 236.1 (?), 7.6.2015 19:14

Nesmíte veřit všemu, co napíše nějaký literát v 19. století. Naši předci měli možná čistější vodu v řekách, ale neměli ani moře, ani tisíce jezer, ani veletoky. Česká kuchyně a konzumace ryb v ní tak už tehdy tvořila zlomek toho, co se snědlo v ostatních zemích - severních, přímořských, asijských.

                     
host - 228.46 (?), 9.6.2015 22:49

Konečně zajímavé a plodné téma. :) Já králíky chovám posledních pár let pro vlastní potřebu a lidi by mi ruce utrhli, abych jim občas nějakého dal. Nejradši máme na smetaně a hned potom recept "béřovický králík" - najdete na internetu. Klasika je králík na hořčici, se zelím, špenátem nebo po burgundsku (dělali Kluci v akci), delikatesa jsou stehenní řízky s bramborovou kaší. Králičí šunka je vhodná pro někoho, kdo má najednou větší množství masa a nemá místo v mrazáku, sám jsem nezkoušel, ale chutnal a nebylo to špatné. Hlavy a skelety na polévku používám, ale vždycky v kombinaci s něčím - hovězí žebra, kachní droby apod. Králík nemá žádný tuk a samotný vývar je tak trochu mdlý. Mimochodem ani ten španělský ptáček by nemusel být problém, dělal jsem králičí roládky z boku - mezi žebry a stehny je docela velký plát tenké svaloviny.

Králičí maso je opravdu univerzální a dá se z něj dělat vše od guláše po čínu.

Nevím, čím to je, a možná je to jen takový můj pocit, že do všech diskusí, týkajících se králíků, se vždy musí zapojit nějaký agresivní jedinec nebo hnidopich.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 9.6.2015 23:13

Máte v mnohém pravdu, ale ne ve všem. Např.: 
Králík nemá žádný tuk a samotný vývar je tak trochu mdlý.
U nás jsme tuk škvařili a králičí sádlo se tradičně přidávalo do buchet.

                     
host - 228.46 (?), 11.6.2015 23:00

Ano, vyjádřil jsem se špatně. Králík má tuku opravdu hodně, ale ne v částech určených tradičně na polévku (hlavy, skelety).

                     
host - 157.239 (?), 11.6.2015 23:20

Nejvíc sádla má králík-čím starší a méně reprod.aktivní- kolem ledvin a srdíčka.S.P.,Ch.

                     
host - 9.135 (?), 12.6.2015 21:35

Pane Vysloužile, při vší úctě, tak to bych asi opravdu neskous.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 13.6.2015 12:53

Ale skousl, ty buchty chutnají úplně normálně. Nikdo by to nepoznal.  Moje maminka je tam přidávala proto, že jiné uplatnění pro králičí sádlo neměla. Pravda, naučila se to za války.
    Můžeme se jen domnívat oč zdravější jsou margaríny s nejistým původem běžně do pečiva přidávané.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika