Konečně zajímavé a plodné téma. :) Já králíky chovám posledních pár let pro vlastní potřebu a lidi by mi ruce utrhli, abych jim občas nějakého dal. Nejradši máme na smetaně a hned potom recept "béřovický králík" - najdete na internetu. Klasika je králík na hořčici, se zelím, špenátem nebo po burgundsku (dělali Kluci v akci), delikatesa jsou stehenní řízky s bramborovou kaší. Králičí šunka je vhodná pro někoho, kdo má najednou větší množství masa a nemá místo v mrazáku, sám jsem nezkoušel, ale chutnal a nebylo to špatné. Hlavy a skelety na polévku používám, ale vždycky v kombinaci s něčím - hovězí žebra, kachní droby apod. Králík nemá žádný tuk a samotný vývar je tak trochu mdlý. Mimochodem ani ten španělský ptáček by nemusel být problém, dělal jsem králičí roládky z boku - mezi žebry a stehny je docela velký plát tenké svaloviny.
Králičí maso je opravdu univerzální a dá se z něj dělat vše od guláše po čínu.
Nevím, čím to je, a možná je to jen takový můj pocit, že do všech diskusí, týkajících se králíků, se vždy musí zapojit nějaký agresivní jedinec nebo hnidopich.