Jak zúžitovat králičí maso
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.101 (?), 24.9.2013 22:32, zobrazeno: 70781x
Prosím o radu jak zúžitkovat větší množství králičího masa.dík
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.87 (?), 26.9.2013 23:13
Stehna řízky, hřbet pečení, předek + srdce, ledvinky guláš, játra na cibulce, odřezky a hlava polévka. Dá se dělat čína, na smetaně, na divoko, po indicku se šťávou i omáčkou, při pečení i smažení se dá různě ochutit. bylinkami a kořením. Vynikající je i s černou omáčkou (povidlovou) s vánočkou nebo knedlíkem Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 3.12.2013 22:03
Je to, proto, že lidi u nás jedí vepřové, hovězí, kuřecí maso od malička, na typickou příchuť jsou zvyklí a tak jim nevadí. Přesto na talíři druh masa bezpečně poznají. Podle čeho asi? Když připravíte králičí řízek (čínu, klobásy, šunku, salám, sekanou) nepozná to prakticky nikdo, stačí, že nebudou vidět žebra, noha, cemr. Většina lidí odmítá jíst nutrii, jezevce, koninu. Ne kvůli pachuti, prostě předsudky.
Něco jiného jsou skopové, kachna, zvěřina. Ty mají pachutě natolik výrazné, že se běžnou úpravou neschovají.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 4.12.2013 13:48
No jo, ale ti o kterých píšu, že nejedí králičí maso, jsou z dědin a králičím masem byli doma krmeni odmalička.
Možná právě proto jim teď leze krkem. Patřil jsem k nim taky. Teď, když zdroj vyschl, je mi najednou králík vzácný.
Některé hospodyně popužívaly jistý nešvar. Když dopoledne nevěděly, co uvařit k obědu, sáhly do králíkárny, jednu za uši a za hodinu byl na stole. Takové maso není po chuti příliš dobré (nelze přirovnat k ovaru z kotle).
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.91 (?), 4.12.2013 7:57
Kdo co jí a nejí je lepší asi neřešit.Na štědrý večer já jím kapra.Kolk lidí vám řekne že u nich to jí jenom táta.Děti a máma mají vepř.řízek.Proč asi?No protože je to někdo tak naučil.
Králík je drahé maso.Proto dávat ho do tlačenky, kam mi stačí koleno, srdce a jazyk s kouskem plecka, vše vepřové, je mi líto.Králík je drahé maso na to, abych ho jen tak někomu dal a on měl pocit.že mi od něj pomohl.To ať si koupí kuře v akci.To je hotové za 2 měsíce.Nejraději mám králíka na houbách s rýží, na smetaně s knedlíkem, játra na cibulce, šunku,pečeného z bůčkem.Méně jsem nadšen když se dělá z králíka sekaná, polévka.Kdysi jsme ho taky obalovali, dávali do klobás.
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.253 (?), 5.12.2013 8:28
Jestli vám je líto dávat králíka do tlačenky, popř.sekaná a polévka, to je úhel pohledu, když máte třeba deset králíků, tak děláte různé výrobky, na různé způsoby, aby vám nešel, jak bylo výše popsáno, krkrm... takové hrudníky se dobře oberou v té polívce a pokud je masa moc, tak tlačenka nebo sekaná.Ale nikomu nic nevnucuji, dobré je taky maso pečené na divoko, bobkový list nové koření, popř.podlít červeným vínem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|