Jak uchovávat klobásy?
|
|
|
|
host - 51.173 (?) 14.4.2020 12:56
Na fotce úplně nezplesnivěly, jen chytly plíseň. Tak, jak to je na fotce, je dost možné, že plíseň ještě neprorostla dovnitř. Je třeba je co nejdřív ošetřit, každý den se počítá.
Odpověď není úplne jednoznačná, jestli jíst nebo vyhodit. Zkažení plísní se pozná změněnou "plesnivou" chutí chutí, potom by byly stoprocentně na vyhození. Pokud by se měly zkonzumovat, musí se jednoznačně vždy před konzumací tepelně upravit. Takhle, jak vypadají, by mělo stačit povrch klobásek důkladně očistit kartáčkem v teplé vodě a pokud nebyl povrch klobásek a střívko plísní narušeno, mělo by to stačit. Klobásky dát do sklenic, zalít osolenou vodou a zavařit. Pokud bylo střívko a maso pod ním plísní narušeno, do řekněme 5 - 15 % plochy klobásky, tak ta místa ostrým nožem vykrojit do hloubky a klobásky zase zavařit do skla. Pokud byla zasažena větší část klobásky, viděl bych to zase spíš na vyhození. Ty klobásky potom vždy používat už jenom do kuchyně s nějakou tepelnou úpravou před jídlem, do zelňačky, na šunkofleky, do bramboráku atd.
Přirozeně ty zavařené klobásky ani nálev z sklenice nesmí být po otevření plísní cítit, jinak to je jednoznačně okamžitě na vyhození.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
david78 - (1) - 168.2 (?), 15.1.2016 10:12
dobry den.vyrobene klobasky vetšinou spotřebujeme v brzke době, ale chtel jsem se zeptat na nazor.jak a proč oplachovat klobasky po vyjmuti z udirny.přiznam se že po nekolika dnech citim tuk z venci.zajimalo mne zda hned po vyjmuti provest oplach teplou, vlaž. či stud vodou.už jsem videl nekolik videii z masokombinatu, ale chtel bych si ujistit tuto myslenku.dekuji.david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.52 (?), 18.1.2016 7:51
Klobásky vodou zásadne neoplachovať, najmä nie pokiaľ ich chcete dlhšie skladovať. Klobásky pred konzumáciou stačí poutiereť papierovou utierkou. Aj pred ukladaním klobás do mraziaka / koncom zimy / klobásky neumývať.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
barbakan - (5) - 40.210 (?), 20.5.2016 21:36
Oplachování klobásek nebo trampského cigára ve studené vodě dělám proto, abych zabránil vysychání střívka a zabránil odpaření vody v klobáskách.
|
|
|
|
|
|
|
DominikS - (5) - 70.55 (?), 27.6.2016 22:27
Nevlastní otec od bývalé přítelkyně je po vyuzení i s tukem nechal pod tlakem uzavřít do zavařovaček po 4ech menších kusek
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.38 (?), 7.4.2020 12:01
Ja dal klobase sušit a zplesniveli. Co z tým?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radek.P - (36) - 249.75 (?), 8.4.2020 11:41
Zdravím, klobásy můžete vyhodit.Já osobně bych je nejed ani po omytí.Ta místnost s plísní dole na stěnách není vhodná k sušení klobás.Lepší je půda kde proudí vzduch.rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.137 (?), 24.4.2020 7:29
Zdravím kolegové uzenářii.
sMáte někdo návod - foto a zkušenost s vysoušením klobás v doma vyrobené sušičce? Myslím nějakou dřevěnou krabici s ventilátorem. jak dlouho sušit? Jaká může být maximální okolní teplota? dík za rady. R.V.
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.173 (?), 14.4.2020 12:56
Na fotce úplně nezplesnivěly, jen chytly plíseň. Tak, jak to je na fotce, je dost možné, že plíseň ještě neprorostla dovnitř. Je třeba je co nejdřív ošetřit, každý den se počítá.
Odpověď není úplne jednoznačná, jestli jíst nebo vyhodit. Zkažení plísní se pozná změněnou "plesnivou" chutí chutí, potom by byly stoprocentně na vyhození. Pokud by se měly zkonzumovat, musí se jednoznačně vždy před konzumací tepelně upravit. Takhle, jak vypadají, by mělo stačit povrch klobásek důkladně očistit kartáčkem v teplé vodě a pokud nebyl povrch klobásek a střívko plísní narušeno, mělo by to stačit. Klobásky dát do sklenic, zalít osolenou vodou a zavařit. Pokud bylo střívko a maso pod ním plísní narušeno, do řekněme 5 - 15 % plochy klobásky, tak ta místa ostrým nožem vykrojit do hloubky a klobásky zase zavařit do skla. Pokud byla zasažena větší část klobásky, viděl bych to zase spíš na vyhození. Ty klobásky potom vždy používat už jenom do kuchyně s nějakou tepelnou úpravou před jídlem, do zelňačky, na šunkofleky, do bramboráku atd.
Přirozeně ty zavařené klobásky ani nálev z sklenice nesmí být po otevření plísní cítit, jinak to je jednoznačně okamžitě na vyhození.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|