Na fotce úplně nezplesnivěly, jen chytly plíseň. Tak, jak to je na fotce, je dost možné, že plíseň ještě neprorostla dovnitř. Je třeba je co nejdřív ošetřit, každý den se počítá.
Odpověď není úplne jednoznačná, jestli jíst nebo vyhodit. Zkažení plísní se pozná změněnou "plesnivou" chutí chutí, potom by byly stoprocentně na vyhození. Pokud by se měly zkonzumovat, musí se jednoznačně vždy před konzumací tepelně upravit. Takhle, jak vypadají, by mělo stačit povrch klobásek důkladně očistit kartáčkem v teplé vodě a pokud nebyl povrch klobásek a střívko plísní narušeno, mělo by to stačit. Klobásky dát do sklenic, zalít osolenou vodou a zavařit. Pokud bylo střívko a maso pod ním plísní narušeno, do řekněme 5 - 15 % plochy klobásky, tak ta místa ostrým nožem vykrojit do hloubky a klobásky zase zavařit do skla. Pokud byla zasažena větší část klobásky, viděl bych to zase spíš na vyhození. Ty klobásky potom vždy používat už jenom do kuchyně s nějakou tepelnou úpravou před jídlem, do zelňačky, na šunkofleky, do bramboráku atd.
Přirozeně ty zavařené klobásky ani nálev z sklenice nesmí být po otevření plísní cítit, jinak to je jednoznačně okamžitě na vyhození.