Jak uchovávat klobásy?
|
|
|
|
host - 1.230 (?) 29.3.2015 12:37
Nemá smysl porovnávat tyto dva druhy uzení, ale výrobek. Pokud je mým cílem klobása maďarského typu, tak studený. Pokud klobásy moravské, ostravské, pardubické, tak uzení teplé. Na slovensku se dělají klobásy ty maďarské (slovenské), proto tam všichni udí kouřem studeným. Pokud budu dělat tyrolský špek, tak budu udit studeným, pokud moravské uzené, tak kouřem teplým. Proto je zbytečné se dělit na dva tábory příznivců jednoho, nebo druhého druhu uzení. Já za sebe vyrábím klobásy maďarského typu, šunku jako Tyrolský špek, a slaninu (Bauchspeck) za studena tak, jak se to dělá na Slovenshu, zase studeným kouřem. A vůbec ne kvůli trvanlivosti, ale chuti. Co se týká děr v řezu klobásy na snímku, vidím to ne nedostatečné promíchání. Musí se míchat tak dlouho až to nejde z ruky a drží to pohromadě.
FO
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.230 (?), 29.3.2015 12:37
Nemá smysl porovnávat tyto dva druhy uzení, ale výrobek. Pokud je mým cílem klobása maďarského typu, tak studený. Pokud klobásy moravské, ostravské, pardubické, tak uzení teplé. Na slovensku se dělají klobásy ty maďarské (slovenské), proto tam všichni udí kouřem studeným. Pokud budu dělat tyrolský špek, tak budu udit studeným, pokud moravské uzené, tak kouřem teplým. Proto je zbytečné se dělit na dva tábory příznivců jednoho, nebo druhého druhu uzení. Já za sebe vyrábím klobásy maďarského typu, šunku jako Tyrolský špek, a slaninu (Bauchspeck) za studena tak, jak se to dělá na Slovenshu, zase studeným kouřem. A vůbec ne kvůli trvanlivosti, ale chuti. Co se týká děr v řezu klobásy na snímku, vidím to ne nedostatečné promíchání. Musí se míchat tak dlouho až to nejde z ruky a drží to pohromadě.
FO
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.202 (?), 14.5.2016 20:13
Dobrý den. Můžete mi prosím prozradit postup konzervace naložením do oleje?
Předem ďekuji. pafr
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.1 (?), 15.5.2016 8:34
A on takový způsob konzervace vůbec existuje?
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.202 (?), 15.5.2016 17:55
Dobrý den. Jak prosím konzervujete naložením do oleje?
Děkuji za odpověď.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.149 (?), 18.5.2016 8:26
Já dělám klobásy uzené za studena ("maďarského typu"). Po vyuzení se klobásy suší na tmavém chladném místě. Pak je zavakuuji po 4ks a dám do mražáku. Před spotřebou se ještě trochu dosuší. Takto vydrží rok.
FO
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.173 (?), 14.4.2020 12:26
Jednoduše. Klobásy se po vyuzení nechají vychladnout, naskládají se do sklenic a zalijí olejem tak, aby byly ponořeny. Pokud jsou dobře udělány a vyuzeny, tak nestárnou a netvrdnou, v oleji ještě zfermentují a zjemní. Pokud ale uvnitř zůstaly živé nějaké bakterie, tak se zkazí. Vyuzené klobásy by měly obsahovat spíš méně vody, protože olej zabrání jejich vysušování a naopak při jejich fermentaci by se šťáva mohla z klobás uvolňovat do oleje.
Vydrží v temnu a chladu nejméně dva roky. Použitý olej chytne uzenou příchut a dá se dobře použít na pečení masa nebo do pánce na nesladké věci, na guláš atd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|