pro bůček se obvykle paprika nebo peř rozmíchá ve vajíčku a natírá už v průběhu uzení. Takž to bude fungovat i na jiné maso a dá se to i dosušit v troubě nejen v udíně. Na co hledat "neškodná" éčka.
Dobrý večer. Tradičně kolem Vánoc udim bůčky a kotlety. Ví někdo jakým způsobem po vytažení z udírny obalit např. kotletu v paprice, zeleném pepři tak, aby to drželo? Zkoušel jsem hledat na Google i tady, ale nic. Nějaké potravinářské lepidlo, nebo lepidlo získat vyvařenim kotek a kolen? Děkuji za nápady. Honza
pro bůček se obvykle paprika nebo peř rozmíchá ve vajíčku a natírá už v průběhu uzení. Takž to bude fungovat i na jiné maso a dá se to i dosušit v troubě nejen v udíně. Na co hledat "neškodná" éčka.
Zdravím, děkuji za nápady.Mám vyuzeno.Metylcelulózu jsem nevyzkoušel, cena je vysoká plus poštovné.Vajíčko jsem zkusil a funguje to bezvadně.Po dvou hodinách uzeni jsem maso vytáhnul, potřel vajíčkem, oválel v nadrcenemém koření a dal zpátky do udírny.Drželo to perfektně, takže až do konce uzení jsem už nepotíral.Kotleta obalená v 4 druhy pepřů je fantastická.Diky a dobrý kouř!