Jak naložit nutrii na uzení?



host - 151.195 (?)
13.2.2012 12:45

Nutrie jsme kdysi doma chovali, mají vynikající maso.Griloval jsem je na oevřeném ohni, nebo udil v dřevěné udírně Stačilo je den předem nasolit a neměly chybu 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 9.202 (?), 15.1.2012 18:30, zobrazeno: 25166x

Chtěl bych požádat o radu jak naložit nutrii na uzení, vždy jsem nakládal jen vepřové maso, ale nutii ještě ne, takž nemám ani tušení jak má byt třeba dlouho v láku! Díky za každou radu Radek

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 16.1.2012 13:53

Nutrii jsem nikdy neudil, takže poradit neumím. Ale nevím, proč by se měla nutrie nakládat podle jiných pravidel než vepřové, kuřata či králík. Záleží snad spíš na velikosti kusů masa, než jestli patří mezi sudokopytníky, hrabavé ptáky či hlodavce?

      
host - 9.202 (?), 16.1.2012 23:24

No vepřové nakládám na 3až 4 týdny, když jsem udil kuřata tak jsem je jen nasolil nebo posipal grilovacím kořením, nechal dva dny v lednici uležet.Před uzením jsem do vnitř šoupl čtvrtku másla, zátáhl krky aby nevykapala štáva a šup s něma do udírny! Mám právě strach když to udělá s těma nutriema, tak jak s vepřovým, tak aby nebyly slané a jak s těma kuřatama aby to zase nebylo málo!! tod otázka? :-)

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 17.1.2012 9:12

Celá kuřata jsem neudil, pouze stehna. Nakládám je ve stejném láku spolu s vepřovým. Nepřijdou mi slanější (proč by taky?). Protože jsou menší , tak jsou proleželé dřív. Opatrnost je třeba všude tam, kde jsou kosti. Ty se kazí nejdřív.
   Někteří lidé mají před konzumací nutrií jisté zábrany. Proto bych asi v případě jejich uzení maso vykostil vyrobil rolky, šunky či klobásy a udil až tyto výrobky. Pak už to nikdo nepozná.

            
lenicka - (1) - 153.50 (?), 26.10.2016 17:15

dobrý den chtěl bych se zeptat jak naložit nutrii na uzení děkuju

   
host - 151.195 (?), 13.2.2012 12:45

Nutrie jsme kdysi doma chovali, mají vynikající maso.Griloval jsem je na oevřeném ohni, nebo udil v dřevěné udírně Stačilo je den předem nasolit a neměly chybu 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika