Grilování - uzení
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.252 (?), 16.6.2009 21:52
Jsem řezník-míchač a můžu vám jako odborník říct, že máte pravdu.Po přidání pragandy je maso opravdu krásně růžové, ale když ji z části nahradíte kuchynskou solí a ve výrobku je málo dusičnanu(dusitanu) tak po nakrájení vám plátky na řezu zešednou.Proto doporučuji nemíchat tyto 2 soli dohromady.Ono je jedno, jestli je praganda karcinogenní, stejně když to hodíte do kouře, tak výrobek bude karcinogenní kvůli kouři a čím dýl budete udit, tím to bude horší, zato ale chutnější.
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.179 (?), 13.1.2008 9:24
Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s uzením v nerezových udírnách? Děkuji za každý názor...
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 21.3.2008 14:21
Nerez udírnu jsem ještě neviděl, ale mám udírnu z 10mm oceli, takže nějaké zkušenosti by tu byly:
Hlavní nevýhoda je kondenzace vlhkosti při roztápění a nemožnost udržet teplotu při uzení v mrazu. Jediná výhoda nerezu je "potravinářská čistota" materiálu.
Problémy odstraníte tepelnou izolací. Stačí vnější obložení udírny dřevem.
Ale ceny nerezu jsou přijatelné leda snad v Číně, nikde jinde na světě by se taková udírna nevyplatila. A po tepelné izolaci udírny by stejně nebyl vidět použitý materiál...
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 22.3.2008 12:36
Nejsem si jistý, jestli v ocelové méně používané udírně nebude ze stropu padat na uzené maso rez. Ale je možné, že dehet ze dřeva působí proti korozi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 18.4.2008 8:20
Padání rezu jsem nezaregistroval. Kovový povrch je potažen dehtovou vrstvou, která se chová jako velmi kvalitní nátěr.
|
|
|
|
|
|
|
host - 184.25 (?), 14.7.2008 9:12
Punčochy strhávám až po vychladnutí - když to vydržíte a nesníte hned zatepla, jde to dobře;-) Přidávám do směsi vedle sýru, jemného salému a koření ještě trošku na kostky nakrájených tvarůžků (prstů nebo koleček na kostky cca 1 cm) - dodá to pikantní nádech a navodí správnou pivní žíznivost;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 202.66 (?), 17.4.2008 20:15
U nás udíme sýr tak, že ho meleme na mlýnku na maso a přes narážečku na klobásky sýrovou hmotou plníme vepřová střeva jak na jitrnice, nebo klobásky. Po vychladnutí nakrájíte kolečka pěkně úhledná a můžete je použít i na jednohubky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.136 (?), 25.4.2008 10:54
Taky jsem udíval sýr, dobré zkušenosti se silonovou punčochou. Jediný rozdíl, sýr jsem pomlel na masovém mlýnku - lépe se spojí. Ostatní ingredience, např. žampiony, uzené maso, naložená parika, pepř atd. je možno také pomlít, to už je na fantazii, dá se i experimentovat s kořením - curry, bazalka
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.190 (?), 3.7.2008 2:13
Preji hezky den ze slunne Arizony a mel bych velikou prosbu. Take si obcas udelam nejakou klobasku nebo salam, ale uz dvacet let mne honi chut na Tyrolsky salam, byl to mekky salam v cernem obalu. Do dnesnich dnu mam jeho vuni v nose a i kdyz jsem se pokousel namichat ruzne smesi koreni, neni to ono. Proto bych chtel poprosit, jestli nekdo mate recepturu nebo CSN na jeho vyrobu, zda byste mi ji mohli poslat. Rovnez prosim o informaci, kde by se daly ziskat CSN uzenin, protoze tyto byly zruseny. Nejlepe online free i placene.
Predem moc dekuji a vas web mam mezi svymi oblibenymi strankami.
Preji hezky den
Tony Man, tonyman@mail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|