Grilování - uzení



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?)
4.11.2007 15:44
Těžko říci. Je-li maso hořké jen na povrchu, může to být zapříčiněno zavěšením studeného masa a srážením páry na něm, posléze i sazí. Svou roli hraje i tah udírny - měl by být horší, aby se dřevo spalovalo nedokonale, vydává tak aromatičtější kouř. Špatně uzené maso má pak chuť pečenou ale ne štiplavou. Hořké může být maso přeuzené - příliš dlouho a (nebo) příiliš vysokou teplotou.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 188.153 (?), 3.2.2009 17:53

muzu mit nalozene maso v lednicce kdyz chci udit v lete a jak se to dela uplny laik

                     
host - 99.239 (?), 26.4.2009 7:53

Nastav si tam teplotu+5°C a za 14dní můžeš udit.

                     
host - 214.130 (?), 2.3.2009 16:34

zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte o tom jak se udí losos? nakládání a na jakou teplotu? diky Linda telwet@seznam.cz

                     
host - 156.99 (?), 12.12.2007 18:39

Milačci žadna kura, tvrde dřevo, prosypavane dubovymi pilinami a dubovym listim, ať neni vysoka teplota, to pak voni Pavel z Moravy

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 77.39 (?), 12.12.2007 19:46

Zpusobů uzení je mnoho. Ale proč odstraňovat ze dřeva kůru a potom tam přisypávat piliny a listí? 
  Osobně preferuji dřevo bukové. Kůra mi nevadí.

                     
host - 44.212 (?), 4.11.2008 10:42

Plně stebou souhlasím.Já udím pouze bukem i skůrou při teplotě 50 až 70 stupňů a všechno je super

                     
host - 100.1 (?), 21.3.2008 11:21

Přesně tak - udím většinou akátem bez kůry, prokládám dubem a bukem + mokré piliny. 2dny pri nizke teplote a je to výborný!

                     
host - 11.26 (?), 4.11.2007 12:48
Dobrý den, postavil jsem si udírnu  ve které jsem třikrát udil a maso bylo hořké a štiplavé chuti. Dřevo které jsem používal (buk,dub) bylo suché a bez kůry. Můžete mi prosím poradit čím by to mohlo být?
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?), 4.11.2007 15:44
Těžko říci. Je-li maso hořké jen na povrchu, může to být zapříčiněno zavěšením studeného masa a srážením páry na něm, posléze i sazí. Svou roli hraje i tah udírny - měl by být horší, aby se dřevo spalovalo nedokonale, vydává tak aromatičtější kouř. Špatně uzené maso má pak chuť pečenou ale ne štiplavou. Hořké může být maso přeuzené - příliš dlouho a (nebo) příiliš vysokou teplotou.
                     
host - 147.1 (?), 28.11.2007 10:39
Zdravím všechny uzenáře. Mám dotaz, jestli se dá udit na akátovém dříví?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika