Těžko říci. Je-li maso hořké jen na povrchu, může to být zapříčiněno zavěšením studeného masa a srážením páry na něm, posléze i sazí. Svou roli hraje i tah udírny - měl by být horší, aby se dřevo spalovalo nedokonale, vydává tak aromatičtější kouř. Špatně uzené maso má pak chuť pečenou ale ne štiplavou. Hořké může být maso přeuzené - příliš dlouho a (nebo) příiliš vysokou teplotou.
Dobrý den, postavil jsem si udírnu ve které jsem třikrát udil a maso bylo hořké a štiplavé chuti. Dřevo které jsem používal (buk,dub) bylo suché a bez kůry. Můžete mi prosím poradit čím by to mohlo být?
Těžko říci. Je-li maso hořké jen na povrchu, může to být zapříčiněno zavěšením studeného masa a srážením páry na něm, posléze i sazí. Svou roli hraje i tah udírny - měl by být horší, aby se dřevo spalovalo nedokonale, vydává tak aromatičtější kouř. Špatně uzené maso má pak chuť pečenou ale ne štiplavou. Hořké může být maso přeuzené - příliš dlouho a (nebo) příiliš vysokou teplotou.