Grilování - uzení

radek.liberec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 23.20 (?)
1.12.2015 23:24

Neco jsi udelal spatne ja udim jedine s goudy nejlepsi syr na uzeni :) myslim ze problem je to strivko umele... dej do puncochy ale nepises ani co jsi do nej pridal po nastrouhani

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Georg_rostak - (9) - 245.35 (?), 31.12.2009 14:56

Taky jsem dříve udíval sýr, než se ceny sýru zvedli do neuvěřitelných výšin.Udíval sem spíš sýry ementálového typu nebo sýr excelent mix, který byl již ochucen kořením a přidal jsem jen do prostřed celou klobásu.Sýr jsem nakrájel na kostky nasypal do punčochy(dělal jsem tak kolem 1kg válečky), které jsem vyztužil ze spoda dřívky a takto válečky sem zavěsil do udírny.U těchto sýru jsem neměl problém zesundání punčochou.Někdy se mi taky stalo že sýr se v prostředku rozpadal, tak sem celý cyklus opakoval znovu.Zkoušel sem sýr udit i již tady zminovaným srnčí hřbetu, ale nějak se dílo moc nepovedlo, sýr tak nevoněl jako v punčoše.Nejhorší zkušenosti byli z Eidamem, tekl a punčocha nešla moc dobře sundat.

host - 254.236 (?), 26.6.2010 17:45

Dobrý den. Dočetl jsem se o uzení sýrů, tak jsem koupil Goudu 48% tuku. Četl jsem že když je sýr tučnější, že se lépe spojí. Sýr jsem nastrouhal na struhátku kde strouháme okurky salátovky. Promýsil s kořením a dal do umělých střívek na sýry. Udil jsem 2,5 hod.60-70 stupnů.  Sýr vypadá pěkně. Povychadnutí sem chtěl ukrojit plátek, ale sýr se rozpadá jak strouhanka. Hodí se Gouda na uzení? Poraďte jestli nemáte tajný recept.Děkuji.          

vrabec.leos@seznam.cz

radek.liberec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 23.20 (?), 1.12.2015 23:24

Neco jsi udelal spatne ja udim jedine s goudy nejlepsi syr na uzeni :) myslim ze problem je to strivko umele... dej do puncochy ale nepises ani co jsi do nej pridal po nastrouhani

host - 66.229 (?), 2.12.2015 12:10

do plátna ne ale do dámské silon punčochy (já dávám dvojitou-punčochu do punčochy) a udím nejvíce na 60°C a ten bochánek otáčím cca 30min aby nestekl.  Udím tak max 1,5 hod

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz