Taky jsem dříve udíval sýr, než se ceny sýru zvedli do neuvěřitelných výšin.Udíval sem spíš sýry ementálového typu nebo sýr excelent mix, který byl již ochucen kořením a přidal jsem jen do prostřed celou klobásu.Sýr jsem nakrájel na kostky nasypal do punčochy(dělal jsem tak kolem 1kg válečky), které jsem vyztužil ze spoda dřívky a takto válečky sem zavěsil do udírny.U těchto sýru jsem neměl problém zesundání punčochou.Někdy se mi taky stalo že sýr se v prostředku rozpadal, tak sem celý cyklus opakoval znovu.Zkoušel sem sýr udit i již tady zminovaným srnčí hřbetu, ale nějak se dílo moc nepovedlo, sýr tak nevoněl jako v punčoše.Nejhorší zkušenosti byli z Eidamem, tekl a punčocha nešla moc dobře sundat.