Grilování na skle - nová dimenze



            
host - 234.174 (?) 
19.8.2016 15:30

Kamarád s úspěchem používá vyřazenou sklokeramickou desku a nemůže si to vynachválit. Prostě ji postaví na pár cihel, zatopí pod ní a pere tam maso. Jelikož desku nemám, chtěl jsem na svůj plynový gril nechat říznout krbové sklo - počáteční nadšení grilování na roštu mě už přešlo a nejradši si do grilu dám kámen a peču na něm. Ale ten se zbytečně dlouho rozpaluje a proto právě ta úvaha o skle. Píšete, že se na něj maso lepí - nemůže to být jen počáteční jev? Mám pocit, že když jsem měl kámen nový, taky se na něj maso chvilku lepilo, než se zatáhl.Nemáte s přímým pečením na krbovém skle (tedy bez toho roštu) někdo nějakou zkušenost? To s tím roštem mi přijde taky zajímavé, ale radši bych napřímo. JJ

  
               
host - 250.122 (?), 19.8.2016 15:49

Pocitejte s tim, ze ta teplota na skle je obrovska a nastupuje hodne rychle. Muzete to zkusit bez rostu, ale pak ho stejne koupite Navic si usetrite praci s cistenim skla, to staci priste jen otocit.

                  
host - 234.174 (?), 19.8.2016 15:59

Ještě si tak říkám - proč vlastně to sklo? Pokud byste pod rošt dal nerez plech, nebude výsledek stejný? JJ

                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 19.8.2016 16:35

Asi by to bylo stejné. No ale zkuste si napsat: Grilování na rezavém plechu - nová dimenze.

Asi by to neznělo dost in.

                     
host - 250.122 (?), 19.8.2016 17:22

Zkuste to :-)

                     
host - 152.226 (?), 19.8.2016 20:55

sklo moze prepustat infrared a v podstate mozete grilovat salavym teplom. Pisem moze, ale sam neviem ci je to tak. V tomto pripade skutocne ide o grilovanie...

               
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (105) - 76.13 (?), 17.9.2016 23:18

Je velký rozdíl jaký kámen použijete, mramor je velmi nasákavý, žula je jistota. Tam se Vám nic nepřilepí. Používám již 10 let a naprostá spokojenost.

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 18.9.2016 8:24

Kdyby byl mramor nasákavý, náhrobky by za ty roky byly jak houba.

                     
host - 116.18 (?), 18.9.2016 17:59

Mramor je opravdu nasákavý, pokud jej polijete červeným vínem a neutřete ihned, zůstane na něm skvrna, kterou neumyjete, dá se jen vybrousit. Existují sice politury na mramor, které povrch uzavřou, na grilování bych je ale nepoužíval.

Náhrobky jsou většinou ze žuly, pokud jsou z mramoru, tak časem zešednou a i vlivem kyselosti v ovzduší i ubývají.

                     
host - 189.103 (?), 18.9.2016 18:30

Mramor je, laicky řečeno, druh vápence. Proto není odolný vůči kyselinám které jej naleptávají. Proto se na kuchyńské desky, grilování apod. nepoužívá.
(I kyselé deště jej časem narušují a napouští se proti ním).
Na rozdíl od žuly.

Rafael.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika