Grilování na skle - nová dimenze



host - 250.122 (?)
1.9.2015 11:17

Mám za sebou grilování na různých grilech, ale sklo to prekonava vsechny predstavy. Zadne uhli, zadny plyn a chut, vude, stavnate maso zatim nema srovnani.

Mam za sebou treti grilovani na skle s krutim masem, priste zkusim morskou rybu.

Predne grilovani je rychla uprava masa na vysoke teplote. Ke grilovani pouzivam betonovy zahradni gril Norman s drobnou upravou odvodu koure. Namisto regalu mam sklo z krbu (proto je vzadu mezera oddelena dodatecnym samotem. Na desce je polozeny litinovy rost o vysce cca 8mm.

Pod deskou zatopim suchym drevem, desku polozim do nejspodnejsiho fochu. Tim se dosahne maximalni teploty behem cca 20-30 minut. Namarinovane platky hodim na rozpaleny rost. Drobet zakouri marinada a kdyz kour rozptyli, maso obracim, cele grilovani je par kratkych minut.

Pak dam maso do misky na dojiti. Maso neni osusene ohnem, do nej nekape tuk. Je to stavnate, chutne, pozivatelne i studene (jestli neni lepsi nez teple)

Sklo muzete dat i na dve cihly a pod tim topit, sklo muzete dat na rozpoleny ohen (neklepnout a ne naopak, prudke ochlazeni je smrt skla)

Jestli stavite krb, pocitejte se sklem a jestli grilujete na skle, davejte tipy a zkusenosti na grilovani. Od ted se na grilovani tesim jak maly kluk.

Investice - sklo + litinova mrizka, ja sehnal peknou za 1700


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 250.122 (?), 1.9.2015 11:17, zobrazeno: 45864x

Mám za sebou grilování na různých grilech, ale sklo to prekonava vsechny predstavy. Zadne uhli, zadny plyn a chut, vude, stavnate maso zatim nema srovnani.

Mam za sebou treti grilovani na skle s krutim masem, priste zkusim morskou rybu.

Predne grilovani je rychla uprava masa na vysoke teplote. Ke grilovani pouzivam betonovy zahradni gril Norman s drobnou upravou odvodu koure. Namisto regalu mam sklo z krbu (proto je vzadu mezera oddelena dodatecnym samotem. Na desce je polozeny litinovy rost o vysce cca 8mm.

Pod deskou zatopim suchym drevem, desku polozim do nejspodnejsiho fochu. Tim se dosahne maximalni teploty behem cca 20-30 minut. Namarinovane platky hodim na rozpaleny rost. Drobet zakouri marinada a kdyz kour rozptyli, maso obracim, cele grilovani je par kratkych minut.

Pak dam maso do misky na dojiti. Maso neni osusene ohnem, do nej nekape tuk. Je to stavnate, chutne, pozivatelne i studene (jestli neni lepsi nez teple)

Sklo muzete dat i na dve cihly a pod tim topit, sklo muzete dat na rozpoleny ohen (neklepnout a ne naopak, prudke ochlazeni je smrt skla)

Jestli stavite krb, pocitejte se sklem a jestli grilujete na skle, davejte tipy a zkusenosti na grilovani. Od ted se na grilovani tesim jak maly kluk.

Investice - sklo + litinova mrizka, ja sehnal peknou za 1700


   
host - 202.44 (?), 18.4.2016 7:50

Dotaz: Jedná se skutečně o sklo tl. 4 mm používané jako přední sklo ke krbům a kamnům? Maso je přece jen studené a chtěl bych vědět, zda teplotní šok (studené maso na rozpálené sklo) nezpůsobí jeho prasknutí

      
host - 250.122 (?), 11.8.2016 10:10

Maso se sklem neprijde do kontaktu. Grilujete na rostu ne na skle. Pri kontaktu masa se sklem ma maso tendeci se lepit, proto je tam ten rost.

Sklo mam v zahradnim grilu Norman Atlas s udirnou v prostredni pozici. Jen jsem jeste udelal upravu odvodu koure. Dozadu jsem pridal samotovou desku ve tvaru obraceneho U, aby kour odchazel zadem. Tedy vyriznuti je vyse nez originalni samot.

Az budu neco grilovat tak udelam par fotek.

         
host - 172.150 (?), 11.8.2016 12:01

Dobrý den, já to nějak pořád nechápu, v nadpise je napsáno grilování na skle-nov..., teď z Vás vypadlo, že to není grilování na skle, ale na roštu, já jsem tak nějak z toho dřívějšího příspěvku pochopil, že se to maso peče na skle a byl v očekávání, jak se to tady ten návod uchytí. Tak teď v tom mám guláš, páč nechápu proč to děláte přes dvě vrstvy- sklo a rošt. Já to mám tak, že pokud to masíčko mám mít trochu sice voňavější z kouře, ale sušší,  tak ho dám na rošt a dřevěné brikety, ale poslední dobou ho už dělám jenom na žulové desce v rámu a to maso sice tak nevoní, ale je parádně měkké a šťavnaté. Mějte se a grilujte. S pozdravem VŠ

            
host - 250.122 (?), 11.8.2016 12:19

Grilovani je uprava masa pri velmi vysoke teplote. Pri nejlepsi vuli na desce nedosahnete tak vysoke teploty navic neznam nikoho komu by ta deska nepraskla. Je to tedy kompromis mezi grilovanim na primem ohni, coz nemam rad protoze je to nezdrave grilovani navic na chemickych briketach fuj a vasim pecenim na kameni.

Ja vas proboha do niceho nenutim ani nechci aby se navod chytal. Proste jsem poznal neco, co nikdo jiny ke sve skode nedela tak jsem to poslal dal Na rostu pod kterym je sklo nemuzete pokazit ani platek ani vysoke maso, ani brambor ani zeleninu. Po grilovani oplachnu rost a sklo jen otocim. Pristi grilovani se o ocistu skla uz postara. A nakonec topim jen tvrdym drevem. Odpadaji naklady na drevene uhli nebo brikety

               
host - 172.150 (?), 11.8.2016 14:20

Kámen mi opravdu praskl, ale vliv na grilování masa jsem nějak nepocítil, páč je v rámucool, já jsem se jenom chtěl dočkat z toho Vašeho příspěvku, jak tady budete popisovat grilování na skle a dostanu se do nové dimenze, protože mi to nějak hlava nebrala, ale ten Váš postup mi připadá, jako když chcete manželce zahnout a raději si natáhnete dvě gumičky. P.S.  a to maso v misce na dojití jsem taky tak nějak nepobral . VŠ

                  
host - 250.122 (?), 11.8.2016 19:16

Zacnete u rozdilu mezi pecenim a grilovanim. Na desce negrilujete ale pecete. Desku na teplotu grilovani 250°C + nikdy nemuzete ohrat.

Grilovani na desce je kravina

                     
host - 172.150 (?), 12.8.2016 9:12

Pokud je grilování na kameni kravina, tak ta Vaše příprava masa přes vrstvu skla a potom ještě na roštu se mi jeví jako naprostá hovadina a podle mě to maso taky tedy pečete a negrilujete. Mám rád srandu a tady u nějakých příspěvků se člověk tak nasmějesmiley a přitom si připadám tak nějak normální..Mějte se všichni krásně a buďte v pohodě. VŠ

   
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (105) - 135.155 (?), 20.4.2016 17:19

Již léta griluji na žulové desce tl. 5 cm, rozměr 40 x 30 cm uložené v rámečku z úhelníků. Nahřátí trvá poměrně dlouho ale pak to drží teplotu a nemusí se stále přikládat.. Chuť výborná, maso šťavnaté, nepřipálené. Mám kolem dokola vyfrézovanou drážku, tak i šťáva lze zachytit. Naprostá spokojenost.

U skla bych se bál prasknutí při prudkém zchlazení.

      
radek.liberec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 23.20 (?), 3.8.2016 8:16

Ahoj muzete sem vlozit fotky grilu na sklo a na zulovou desku? jak vysoko to je asi od ohne?? diky radek.liberec@seznam.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika