Mám za sebou grilování na různých grilech, ale sklo to prekonava vsechny predstavy. Zadne uhli, zadny plyn a chut, vude, stavnate maso zatim nema srovnani.
Mam za sebou treti grilovani na skle s krutim masem, priste zkusim morskou rybu.
Predne grilovani je rychla uprava masa na vysoke teplote. Ke grilovani pouzivam betonovy zahradni gril Norman s drobnou upravou odvodu koure. Namisto regalu mam sklo z krbu (proto je vzadu mezera oddelena dodatecnym samotem. Na desce je polozeny litinovy rost o vysce cca 8mm.
Pod deskou zatopim suchym drevem, desku polozim do nejspodnejsiho fochu. Tim se dosahne maximalni teploty behem cca 20-30 minut. Namarinovane platky hodim na rozpaleny rost. Drobet zakouri marinada a kdyz kour rozptyli, maso obracim, cele grilovani je par kratkych minut.
Pak dam maso do misky na dojiti. Maso neni osusene ohnem, do nej nekape tuk. Je to stavnate, chutne, pozivatelne i studene (jestli neni lepsi nez teple)
Sklo muzete dat i na dve cihly a pod tim topit, sklo muzete dat na rozpoleny ohen (neklepnout a ne naopak, prudke ochlazeni je smrt skla)
Jestli stavite krb, pocitejte se sklem a jestli grilujete na skle, davejte tipy a zkusenosti na grilovani. Od ted se na grilovani tesim jak maly kluk.
Investice - sklo + litinova mrizka, ja sehnal peknou za 1700