Grilování na kameni



                     
Pepa-s - (12) - 0.34 (?) 
1.3.2008 22:51

Jak je to na té fotce dá se to sehnat. Žula musí být osazená v železném rámu, protože se časem udělá vlasová trhlinka a pokud nebude v rámu může prasknout. Rám má nožičky, jdou trubkou nastavit na potřebnou  výšku.

  
               
host - 51.242 (?), 19.6.2009 11:03

Na kameni již grilujeme asi 8 let. Máme již druhý kámen. Prodají ho v každém kamenictví, kde se dělají žulové desky na hroby. Čím je kámen tmavší a jemného zrna, tím je lepší. My jej zasouváme do klasického venkovního krbu. Když jsme jej stavěli, tak jsme boční strany ohniště stavěli z šamotových cihel a dělali výstupky právě pro zasunutí kamene v různých výškách. Jednu řadu cihel podélně a druhou řadu cihel napříč. Je to to nejlepší grilování. Děláme zeleninu, ovoce, maso, ryby, bramborové plátky, placky, volská oka, placky z kynutého těsta, no zkrátka všechno! Pokud je kámen světlý a velkého zrna může prasknout. Ale pokud i pukne, nikdy se nerozpadne. Tak dobrou chuť! M.H.

                  
Veselka - (13) - 152.183 (?), 1.10.2009 2:20

Také grilujeme na kameni... Máme klasický lávový gril, ale vadilo nám, že vše stéká na kameny a pak to smrdí. Od souseda jsme dostali leštěnou žulu z jeho linky... zbytek po výřezu na varnou desku... manžel ji upravil na přesnou velikost grilu a je to skutečně jiné a lepší.

                     
host - 25.177 (?), 25.7.2010 9:54

Dobrý den

Jmenuje se lávový kámen, čím černější tím lepší nechá se sehnat do 1500,-Kč.Luxusní... Ale pozor na přehřátí, na pády, nebo na velmi studené pokrmy dávat na kámen může prasknout, prasknout může kdykoliv.

M.

         
host - 127.233 (?), 17.7.2010 16:58

Jsme také fanoušci grilování, ale donedávna jsme grilovali jenom na roštu. Na návštěvě u známých jsme ochutnali maso ze žuly a nemělo to chybu. Po delším pátrání a shánění jsme objevili výrobce, myslím že velmi zdařilého ohniště, a už druhý týden grilujeme na vlastním. Zatím jsme vyzkoušeli jen různé druhy masa a zeleninu, o plackách se dozvídám poprvé, ale určitě je také vyzkoušíme.

         
host - 227.2 (?), 12.8.2012 22:57

Nejste, az tak vedle.Kdyz zajdete do kamenosocharstvi, tak tam jiste grilovaci deska nebude problem sehnat.On, tj.kamen, jako kamen ve sve podstate, akorat tam je jiny prumer, rozmery,tim i cena a ucel.Tady dokonce mi cas od casu chodi letaky, kde nejmene dve kamenosocharstvi nabizeji zakrytovani hrobu, uvadeji tam rozmery, cenu,plus pomnik, tj.v tisicich a jako dalsi produkt nabizeji za nekolik stovek korun desku ke grilovani.Kdyz jsme u toho pohrebnictvi-ze dreva se tez necha udelat rakev, nebo treba zahradni altan a tak tj. i s tim kamenem-jeden material, vice pouziti.Tim nechci nijak znevazit uctu k neboztikum, tak to proste je.

            
host - 227.2 (?), 12.8.2012 23:00

Bezte do kamenosocharstvi, informujte se tam, domluvte rozmery, cenu a je to.Verim, ze nebude problem.

               
host - 227.2 (?), 12.8.2012 23:19

Nebo se taky uz necha koupit kamen i s elektrickym ohrevem a regulaci teploty.Kdyz pujdete na Heureka.cz tam si najdete sekci grily, tak tam jsou kamenna deska, elektricke vyhrivani cca.od 1000KC to koupite.Jednoduche, rychle grilovani bez prace s topenim, dobra regulace vykonu.Jasne, maso nejlepe voni pri topeni drevem, ale prece jen, je to pracnejsi, clovek se chce spise venovat navsteve, nez drevu a hure se to proti elektrine reguluje.Ale z druhe strany, chut nezdraveho koure je asi s masem nejchutnejsi.

      
host - 125.14 (?), 12.4.2008 19:15
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal jak vysoko umístnit žulovou desku nad rošt topenište.Topení dřevem. Děkuji
      
host - 126.89 (?), 18.7.2008 17:55

Pěkný ale zatápět bych po tím nechtěl.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika