do plynového Weber grilu mám zakoupenou takovou jakoby truhličku z nerezu, dávám do ní dřevěné chipsy z různých druhů dřeva, nějaký poprašek z briket už na mase mít nemusím...
tchán si koupil gril co jsem měl předtím, je to Weber kotlík myslím 51 cm
za celý rok ho ani jednou nepoužil... a to byl naprostý nezlomný odpůrce plynového grilu... jenže kdo se chce pořád tahat s tím uhlím? řešit popel? pořád to rozpalovat? a když pečete kachnu na nízké teplotě 2-3 hodiny, kdo má řešit vyhaslé brikety? a jak udržet stále stejnou teplotu?
a budete rozpalovat gril, když si chcete udělat i snídani? sázená vejce, slanina a třeba palačinky? nebudete... a spočítejte si ty náklady...
mám plynový, neměnil bych a už NIKDO z mého okolí... griluji celé jaro i léto i část podzimu klidně 3x denně a někdy pro děti i svačiny, grilované ovoce nebo lívance...
nechci být otrokem grilu, to gril musí být můj otrok
peču kuřata, kachny, 2 kg roastbeef, 3 kg pečeně, ryby v celku, cokoliv... potřebuji dodělat kůrku tak jen otočím kolečkem a už řeším kůrku...
ale nenechte se mýlit, tak snadné to není, musíte se to naučit, spousta lidí vysuší jakýkoliv kus masa ať má gril třeba ze zlata...
každopádně plynový gril vám umožní přípravu jídel, jež na klasickém grilu v podstatě neuděláte a nebo se nadřete a ještě musíte mít hodně štěstí, že se zrovna nezmění teplota protože pár briket pohasíná nebo se rozhořely...
já si dám kuře na gril, nastavím hořáky jak potřebuji, přiklopím, zkontroluji teplotu a hodinu na to nemusím ani mrknout...
nemám tolik volného času... mezitím si zaleju záhony, zkontroluji kde lezou nové mšice atd...