Elektrická udírna z Mountfield



bocin - (10) - 195.133 (?)
4.8.2019 20:35

Zdravím. Já to mám takto:

B.

Elektrická udírna z Mountfield
Elektrická udírna z Mountfield
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

bocin - (10) - 195.133 (?), 10.6.2019 14:10, zobrazeno: 37668x

Dobrý den.

Mám půl roku elektrickou udírnu z Mountfieldu (char-broil). Celkově jsem s ní spokojen - rychlouzení horkým kouřem. Pokud ovšem chci udit při teplotě cca 80 st. C, vyvíječ kouře v udírně málo kouří. Zvažuji, že k udírně doplním vyvíječ kouře. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešili?

Dále bych uvítal, kdyby jste se podělili o recepty, které máte odzkoušeny v této udírně a konstrukčně podobných. Pěkný den. B. 

   
host - 130.159 (?), 14.6.2019 21:15
Mám také char-broil z Mounfieldu a stejný problém jsem vyřešil eexterním vyvíječem kouře jednoho maníka z Polska jménem Dymbox za 330 PLN (Zloty) funguje perfektně na jedno naplnění cca5 hodin potom vysypání popela doplnění štěpky a zapálení cca 5 minut. Doručí to na dobírku. Na webu je k tomu i hodně videí a potvrzuji pravdivých. Bydlí v Zamosči. Poznámka, abych neztratil záruku tak jsem kouř z Dymboxu transportoval do uzáku pomocí pěti hadic průměru 9 mm, které jsem prostrčil na jedné dolni straně do uzáku, funguje to skvěle a jěště musím trochu přiškrtit kompresorek. Mrkněte na to a hodně štěsti. Roman
      
bocin - (10) - 195.10 (?), 16.6.2019 19:57

 Zdravím Romane.

Ten Dymbox o kterém mluvíte, jsem koupil už před měsícem. Chtěl jsem ho použít (spolu s doplňkovou elekrt.  spirálou 2 kW)  na doplnění mojí klasické zděné udírny na občasné uzení studeným kouřem. Stejně by ale nestačil, tak jsem si vyrobil dle návodu z internetu z roury do krbu a pár drobných instalatérských dílů velký generátor dýmu a ten malý z Polska využiji na udírnu charbroil.

Rozvod dýmu pomocí trubiček - super nápad!  Jen bych prosil zaslat foto rozdělení výstupu z dymboxu do trubiček.

Z čeho jsou? Nerez? Měď? Jak rozdělujete kouř? Dymbox máte našroubován na nějaké základně? Nebo jen volně stojí na zemI? 

A ještě dotaz: Jak děláte pomocí dymboxu v char broil klasický uzený bok? Užíváte vnitřní termo sondu, anebo bezdrátový teploměr?

Díky za odpovědi. Pěkný večer Bocin

         
host - 130.159 (?), 19.7.2019 21:47

Trochu se divím, že vám Dymbox nestačil na vetší udirnu, jelikož když použiju štěpku 2-4 mm, tak na maximálni vykon vzduchovaího strojku je vývin opravdu veliký a věřím, že vyvine dostatek i na objem cca 1m3. Pokud ho používám pro CharBroil tak to musím tlumit na minimum. Trubičky jsem měl plastové průměr 9mm, vnitřní asi 5mm a jelikož plast nemám rád tak jsem si nechal zhotovit nerezový rozdělovač, který jsem napojil na Dymbox pomocí instalaterského držáku na trubky (viz foto) Funguje to naprosto skvěle. Jak vidíte ještě musím dodělat nejaký stojánek a bude to vše. Uzený bok. Naložený cca 5 týdnu dám do vody cca 80 stupňů na 1 hodinu a potom bez sond udím 7-8 hodin na na nastavenou teplotu 65 stupňů. Ale podle vašeho dotazu si nejsem jistý zda máme stejný typ CharBroil. Z fotky byste to ale měl poznat Tak ať se daří Roman

            
host - 168.41 (?), 30.7.2019 20:07

Také zdravím Romana, 

mám také udírnu Char broil z Mountfildu a řešil jsem, jak udit při nižších teplotách... a tady najednou vidím radu s Dymboxem. Mohu poprosit o vložení fotek onoho "udělátka" s trubičkami, které rozvádí kouř do udírny?

Moc děkuji. Míra

               
host - 84.190 (?), 31.7.2019 6:15
S tím bych se nezabýval. Kouř si to najde.Dulezity pro mě je dig. termostat který řídí teplotu a vědět jak mám začít udit v konkrétním počasí.Trochu vnímat jaký kouř vzniká když má generátor 600/800/1000 stupňů atd.Vědět, ze když tam vrazim materiál z lednice 4stup. tak výrobním kyselé nepozivatelne výrobky a pod.😀😀
                     
bocin - (10) - 195.133 (?), 4.8.2019 20:35

Zdravím. Já to mám takto:

B.

Elektrická udírna z Mountfield
Elektrická udírna z Mountfield
                     
host - 239.192 (?), 21.10.2019 12:40

Dobrý den, mám to přesně tak jak vy, Dymbox všek generuje zdá se mi příliš mnoho kouře, vůbec není dovnitř udírny vidět. Maso bylo hořko kyselé-i kobáska na douzení na zkoušku to za pouhou 1/2 hodinu, jinak tam byly ryby. Hadičky jsem jen trochu přidusil kancelářskou sponkou a regulátor na minimum.Byla to první zkouška.Jak moc to máte zregulované Vy? Je příliš hustý kouř vůbec ten problém?

                     
host - 64.137 (?), 21.10.2019 15:45

Zdravím. To kyselé maso, to se mi moc nezdá. Máte kvalitní štěpku? suchou? Dymbox je čistý? 

Co se týká intenzity kouře, musíte si to vyzkoušet. Já jsem regulátor na akvarijním kompresorku stáhl na minimum a gumovou hadičku ještě přiškrtil. Musí to kouřit, ale ne zhasínat. Kouří to jen asi jako tři cigarety na popelníku, asi tak. Maso je po 8 - mi hodinách v udírně červenohnědé, ne černý uhel. 

Na vložené fotce jsem tomu přitopil, z důvodu efektu.

V sobotu jsem udil klobásky a ze vzdálenodti cca 6- ti metrů jsem vystupující kouř chvílemi ani neviděl. Párkrát jsem se šel přesvědčit, zda to nezhaslo. Samo sebou, nutno pravidelně čistit dymbox. Ten se také dost zanáší. Já to rozeberu a mechanicky vyškrábu. Pokud máte nějakou vychytávku na rychlé čištění, dejte vědět. Pěkný den. B. 

                     
host - 151.155 (?), 24.10.2019 16:49

Dík za reakci, měl jsem štěpku přímo od poláka k dymboxu a udil poprvé, takže čistý. Myslím, že problém bude v intenzitě. Zkusím přiškrtit, na intenzitu jak říkáte. O dalších výsledcích a zkušenostech dám vědět.Pěkný den. M.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika