Tak jsem to celé přečetl. Je jednoduché odsoudit novou techologii. Zvlášť, když nemám žádné znalosti a zkušenosti v daném oboru.
Dnes jsem koupil el. udírnu z Mountfield - po točení kolem mi ji Bedřich Trávníček nechal za 6100 Kš i s balíčkem jabloňových štěpek. Udím na klasické zděné udírně již více než 30 roků. Klobásy, maso, občas kuřata sem tam ryby.
Koupil jsem ji proto, že si představuji vyudit menší množství masa, klobás, ryb, pokud se čeká návštěva, je chuť... a roztápět velkou udírnu kvalitním dřevem na malé množství masa a spotřebovat kvalitní dřevo třešně a švestky je škoda...
Takže s tím digitálem si budu hrát. A ty drahé štěpky si vyrobím ze špalíků kvalitního dřeva. Myslím si, že kdo zvládá technologii uzení na klasických udírnách tak i ty elektrické štěpkové si vychytá a odladí ke své spokojenosti.
Pokud někdo předá zkušenosti a upozorní na úskalí el. udíren a přidá i vyzkoušený recept s postupem, byl bych rád. Pěkný večer.