Elektrická udírna Anuka



host - 195.10 (?)
18.10.2018 21:45

Tak jsem to celé přečetl. Je jednoduché odsoudit novou techologii. Zvlášť, když nemám žádné znalosti a zkušenosti v daném oboru.

 Dnes jsem koupil el. udírnu z Mountfield - po točení kolem mi ji Bedřich Trávníček nechal za 6100 Kš i s balíčkem jabloňových štěpek. Udím na klasické zděné udírně již více než 30 roků. Klobásy, maso, občas kuřata sem tam ryby.

Koupil jsem ji proto, že si představuji vyudit menší množství masa, klobás, ryb, pokud se čeká návštěva, je chuť... a roztápět velkou udírnu kvalitním dřevem na malé množství masa a spotřebovat kvalitní dřevo třešně a švestky je škoda... 

Takže s tím digitálem si budu hrát. A ty drahé štěpky si vyrobím ze špalíků kvalitního dřeva. Myslím si, že kdo zvládá technologii uzení na klasických udírnách tak i ty elektrické štěpkové si vychytá a odladí ke své spokojenosti.

Pokud někdo předá zkušenosti a upozorní na úskalí el. udíren a přidá i vyzkoušený recept s postupem, byl bych rád.   Pěkný večer.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

               
host - 81.117 (?), 30.9.2017 12:41

Osobně si myslím, že udit se má na ohni, a jinak to prostě nejde. Elektřina nedá takový kouř... a navíc, udit se má delší dobu, nemá to být hotové za chvilku. Oheň, dým... správná kouřová chuť, tak má chutnat maso. Chuť z ohně je prostě úplně jinde než z elektřiny.

                  
host - 84.190 (?), 30.9.2017 16:12

Tak já se domnívám, že elektřinu tam nemám na to, abych čekal kouř.Jedině tak že by se pálila šňůra, nebo hořel termostat.Tu tam mám na teplo od 30 do 100st. Na dým tam mám generátor kouře a jde o to že vyudím 10kg klobás s 2 litrama bukové štěpky.

                     
host - 67.131 (?), 10.2.2018 9:02

kdo vyzkoušel maso uzené klasicky dřevem a maso uzené v elektrické udírně,  nikdy nepoznal rozdíl. Mám udírnu za 20 000, maso se v ní dá udit jak studeným kouřem cca 25°C, tak horkým kouřem,  maximální teplota je 120°C, ale to už můžu maso péct v troubě... nastavím termostat, nasypu do dávkovače bukové a švestkové štěpky,  udírna si sama přisypává dle nastaveného termostatu a můžu udit maso třeba týden.  Jen dosypu štěpky. Jde o pohodlí a naprosto čistou práci v nerezu. Kdo nevyzkoušel, nepochopí a spestřit si to slivovičkou můžu u toho taky :O)))

                     
host - 195.10 (?), 18.10.2018 21:45

Tak jsem to celé přečetl. Je jednoduché odsoudit novou techologii. Zvlášť, když nemám žádné znalosti a zkušenosti v daném oboru.

 Dnes jsem koupil el. udírnu z Mountfield - po točení kolem mi ji Bedřich Trávníček nechal za 6100 Kš i s balíčkem jabloňových štěpek. Udím na klasické zděné udírně již více než 30 roků. Klobásy, maso, občas kuřata sem tam ryby.

Koupil jsem ji proto, že si představuji vyudit menší množství masa, klobás, ryb, pokud se čeká návštěva, je chuť... a roztápět velkou udírnu kvalitním dřevem na malé množství masa a spotřebovat kvalitní dřevo třešně a švestky je škoda... 

Takže s tím digitálem si budu hrát. A ty drahé štěpky si vyrobím ze špalíků kvalitního dřeva. Myslím si, že kdo zvládá technologii uzení na klasických udírnách tak i ty elektrické štěpkové si vychytá a odladí ke své spokojenosti.

Pokud někdo předá zkušenosti a upozorní na úskalí el. udíren a přidá i vyzkoušený recept s postupem, byl bych rád.   Pěkný večer.

                     
Optus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (286) - 42.10 (?), 19.10.2018 17:40
To 195.10: ať skvěle poslouží. Taky jsem měl na ni zálusk, ale kdesi (Amazon či co to bylo) jsem četl, že jsou s ní problémy. Mám vyhlídnutou zateplenou elektrickou v nerezu Kaiserovu osmdesátku z Křižanova, anebo si připlatit a koupit nějakého Bradley Smoker.
                     
host - 56.186 (?), 20.10.2018 20:22

Tak jsem ji vyzkoušel. Taková rychlovka spíš polo grilovačka s dokourenim dřevem. Včera nasolení 1 kilovy kousek boku s kostí a 1 kilo kotlety. Dal jsem tam sondu teploty, dřevěné štěpky do půlky a vodu do nádobky. 

Po cca 3 hodinách voňavá šťavnatá mňamka. Je to jako z tzv. Vodního grilu. Rodinná oslava na chate, velká spokojenost. Zítra doudim kousek lososa. A v lednici mám šrutek boku a kotlety nainjektovane lakem, zalité a nacesnekovane. Tu udělám za týden jen se dřevenymi štěpky na teplotě 80 st.C. Tak se uvidi zda bude chut podobná jako z klasické udírny.  Koukal jsem take na udírny co uvádíte, ale ta kanadská se mi zdála draha i když povedená. Ta druhá je dobrá volba. Tak ať nam to udi! Hezký večer.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika