Vezmu syr eidam 30%,rozkrajim na kosticky vetsi, asi 3 krat 3cm dam do udirny na kosicek ocelovy, dratenny treba z fritovaciho hrnce.Tucnejsi, nez 30% ne, uz to neni ono.Pod ten kosicek v udirne dam nadobu o patro nize.Do te nadoby dam 1/3 vahy syra na treba sunky na kosticky, nebo vubec nic a topim cca na 40-50C, jen tak, aby nahore ten syr pomalu tal a kapal dolu do toho kastrolu, treba na tu sunku.Zaroven, jak pomalu taje syr, ziskava uzenou chutMusi to kapat, jako kdyz smrkate do kapesniku.Tj.cele.Vyndam a jime.Jednoduche, zadne puncochy, nic.Snad muj vyklad, popis kazdy pochopi.Topi se nejlepe svestkou bez kury-nutne odstranit kuru pri kazdem uzeni, jinak je maso, ci syr horke, nedobre,dava se polinko dve suche a u udirny mam par polinek v kybliku s vodou.Davam dve sucha a jedno z kyble s vodou.Hotovo, dobrutka,at chutna.