Dmácí uzený sýr



host - 80.95 (?)
24.10.2013 22:08

Jednou jsem to zkusil a už bych to nedělal. Vůně uzení není skoro cítit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

      
bošek - (1) - 221.246 (?), 4.8.2018 17:42

S formou naprosto souhlasím.Přesto poznámka.Používám formu na ruský chléb. Nemastím. Tuku je dost i v 30% Eidamu. Po naplnění formy již vyuzeným sýrem ze síta už udírnu nepotřebuji. Použiji troubu sporáku, po spečení sýra tento nožem oddělím od formy /pouze po okraji/, vyklopím a znovu polotuhý dám zpět do formy, kde ho nechám vychladit. Zpět se nepřilepí.

   
host - 227.2 (?), 5.9.2012 16:44

Vezmu syr eidam 30%,rozkrajim na kosticky vetsi, asi 3 krat 3cm dam do udirny na kosicek ocelovy, dratenny treba z fritovaciho hrnce.Tucnejsi, nez 30% ne, uz to neni ono.Pod ten kosicek v udirne dam nadobu o patro nize.Do te nadoby dam 1/3 vahy syra na treba sunky na kosticky, nebo vubec nic a topim cca na 40-50C, jen tak, aby nahore ten syr pomalu tal a kapal dolu do toho kastrolu, treba na tu sunku.Zaroven, jak pomalu taje syr, ziskava uzenou chutMusi to kapat, jako kdyz smrkate do kapesniku.Tj.cele.Vyndam a jime.Jednoduche, zadne puncochy, nic.Snad muj vyklad, popis kazdy pochopi.Topi se nejlepe svestkou bez kury-nutne odstranit kuru pri kazdem uzeni, jinak je maso, ci syr horke, nedobre,dava se polinko dve suche a u udirny mam par polinek v kybliku s vodou.Davam dve sucha a jedno z kyble s vodou.Hotovo, dobrutka,at chutna. 

   
llennox - (2) - 168.17 (?), 6.9.2012 22:21

Sýr si vyrobím doma v kuchyni z čerstvého kravského mléka. Po vyjmutí z formy udím na prkénku cca 3 hodiny studeným kouřem. Žádné punčochy nepotřebuju

Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
      
host - 206.184 (?), 8.9.2012 19:25

Udil jsem se sousedem sýr-taky silon. punčochu nepotřebuju, udili jsme ve starém řídkém prostěradle, udili jsme na závěr na 100 °C a byl výborný, nevytekl, ikdyž jsem si natrohal směs ze sýrů 45% a 48%.

         
host - 226.182 (?), 30.9.2012 13:39

Dobrý den, v sobotu jsem udil sýr aidam 30%.Nakrájel jsem ho na malé kostičky cca 1,5cm.Třetinu se salámem, další s vlašskými oříšky a poslední s grilovacím kořením.Nacpal jsem kostičky do salámového střeva a nechal přes noc nasát kořením.Ráno uzení ve vyhřáté udírně na 60-70C.Sýr má kůrčičku a je moc dobrý.Uzení zdar, Radek.

Domácí uzený sýr
Domácí uzený sýr
            
host - 226.182 (?), 30.9.2012 13:41

      
host - 72.149 (?), 13.11.2015 11:41

Já udím jen ovčí sýr. Také kouřem studeným, jen na roštu.

FO

   
host - 179.30 (?), 9.11.2012 10:52

Uzení v malém   Potřu talíř olejem a na talíř narovnám cik cak nakrájený eidam.Po hodině uzení nebo i méně, sýr vyndám z udírny a počkám až trochu vystydne a stočím z něho ruličku a dám do alobalu a do lednice jako rohlík.Udírnu mám jenom ze soudku 60 litrů nadoře poklici a ve dnu je plotýnka 500 W a dubové třísky přidávám malými dvířky.Kouř uniká netěsnostmi poklice je to OK.Na talíři se vám to vyudí taky a nepotřebujete síťku VENCA.

      
host - 20.22 (?), 13.10.2013 17:16

Sýr je nejlepší udit v uditelném salámovém střevu, koupí se v řeznických potřebách.

         
host - 80.95 (?), 24.10.2013 22:08

Jednou jsem to zkusil a už bych to nedělal. Vůně uzení není skoro cítit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika