Čistý uzený je to normální?



tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?)
19.12.2014 15:29

Originální klapka není na 100% zavřená, je tam kus klapky uřízlé.Bude pořád dost tahu, já mám klapku dělanou, že zavřu komín úplně a dým mi jde vraty ven a skutečně malou mezírkou něco málo do komínu.



pootevřený uďák
pootevřený uďák
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 250.122 (?), 19.12.2014 7:44, zobrazeno: 19333x

Postavil jsem udírnu a i po 12hodinovým uzení je všechno úplně čistý. Maso i háky. Až tak, že nevím, jestli je to normální. Udírna je z KBbloků, uvnitř palubky, horizontální trubka 150mm asi 170cm, komín 180mm taky asi 180cm

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 19.12.2014 8:08

Jestli je maso na řezu růžové a chutná jako dobré uzené, pak je to asi v pořádku. Příčinou čisté udírny může být příliš dobrý tah v udírně. Můžete uzavřít odchod kouře z komína klapkou nebo položenou cihlou tak, aby kouř unikal škvírami v udírně. Efekt uzení se tak zvýší.

   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 19.12.2014 8:18

Nenapsal jste čím udíte.

      
host - 250.122 (?), 19.12.2014 9:48

S tim tahem je to mozny.

Maso je výborný, růžový, jen jak je čistý, připadá mi že po zchladnutí nevoní tak intenzívně jako maso uzený. Prostě je to úplně bez dehtu.

V udírně je dole rozptylovač kouře a nahoře dvojitý strop pro zabrzdění tepla. Ale ten můžu ještě předělat, že bych tam přidal posuvné klapky pro skoro uzavření. Komín je z větší části uzavřený originální klapkou.

Udil jsem odkurovanym dubem, protoze tresen mam nekde v halde, na tu musim dojit a ted jsem pridaval tresen, ktera nebyla vyschla. Ani ta maso, ani haky "nezadehtovala".

         
Melisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (300) - 152.25 (?), 19.12.2014 10:00

Jak to popisujete, vypadá to jako ideální stav... :-)  Co s dehtem.

         
host - 176.91 (?), 19.12.2014 12:53

Dub je špatně.nějaký dvojitý strop?No nevím.Nikdy jsem žádné klapky nepotřeboval.V posladním období deseti let jsem se dopracoval k teploměru z vyhozeného Dakona.Ani bez něj jsem nikdy maso nezkazil.No je to s ním lepší.Radím buk a tu třešeň.Stropem to musí jít ven.Jak můžete udit, když píšete, že    Komín je z větší části uzavřený originální klapkou.Tak kudy to vlastně kam jde?

            
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 19.12.2014 15:29

Originální klapka není na 100% zavřená, je tam kus klapky uřízlé.Bude pořád dost tahu, já mám klapku dělanou, že zavřu komín úplně a dým mi jde vraty ven a skutečně malou mezírkou něco málo do komínu.



pootevřený uďák
pootevřený uďák
               
host - 250.122 (?), 19.12.2014 17:18

Ten strop jsem tam pridal kvuli tahu, proste mi prislo, ze vsechno teplo jde sofort pryc. Takto jeste druhy den po uzeni je uvnitr jeste porad 20 st. Ta skrtici klapka je original, ona ten komin uplne tesne neuzavira.

Ten princip je na obrazku, jestli z toho bude nekdo moudrej Ten spodni strop je cca 6 cm pod betonovym a kour jej obteka kolem. Mohu jej utesnit uplne a udelat v nem jen oteviraci klapky, jen mam zase dojem ze se to bude ohrivat moc. Ted mam nalozeno, uvidime co to udela kdyz zatopim jen tou tresni, tu jsem ale porazil tento tyden, tak o nejakem vyschnuti nemuze byt rec. Vyschlou tresni mam zahrabanou pod dubem, nevim kde, kdyz jsem skladal dub netusil jsem ze budu stavet udirnu.


               
host - 250.122 (?), 19.12.2014 17:20

A takto to vypada z tech KB bloku, treba se to nekomu nelibi ale ja jsem spokojen


                  
host - 61.245 (?), 7.10.2015 17:51
Stavěl jsem také z KB bloku
udirna
udirna
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika